Kaksi suomalaistriathlonistia kansanväliseen huipputalliin

Kaisa Lehtonen ja Darby Thomas nähdään tulevana kesänä saksalaistallissa.

Kaisa Lehtonen ja Darby Thomas nähdään tulevana kesänä saksalaistallissa.

Kaisa Lehtonen ja Darby Thomas liittyvät mukaan ammattilaisurheilijoista koostuvaan Team Sport For Good –talliin.

Saksalainen traithlontalli Team Sport For Good on vahvistanut joukkojaan kilpailukaudelle 2016. Saksalaisten, maailman terävimmällä huipulla kilpailevien Timo Brachtin, Horst Reichelin and Julian Beuchertin lisäksi ryhmään on liittynyt mukaan kaksi Suomen parasta triathlonistia, Kaisa Lehtonen ja Darby Thomas. Kaisa Lehtonen on lisäksi Team Sport For Good -ryhmän ensimmäinen naisjäsen.

Timo Bracht, joka on lajin yhdeksänkertainen Ironman –mestari ja kolminkertainen pitkän matkan Euroopan mestari, tervehtii ilolla uusia ammattilaiskollegoitaan.

– Kaisan ja Darbyn myötä olemme saaneet riveihimme kaksi uutta kansainvälistä huippu-urheilijaa. He ovat kumpikin erinomainen vahvistus ryhmäämme paitsi urheilijoina myös vaikuttavina persoonallisuuksina.

Team Sport For Good –ryhmän ensimmäinen tulikaste on Ironman Etelä-Afrikka -kilpailu

Kaisa Lehtonen ja Darby Thomas kilpailevat ensi kertaa ryhmän väreissä tulevana sunnuntaina Etelä-Afrikassa Ironman –sarjan kilpailussa. Kaisa kertoo olevansa äärimmäisen motivoitunut kilpailun aattona.

– Olen innoissani toisesta Ironman –sarjan täydenmatkan kilpailusta. Valmistautuminen on sujunut erinomaisesti ja sen myötä myös itseluottamus on hyvä. Odotan ilolla itse kilpailua ja sen asettamaa kovaa haastetta.

Darby Thomas kertoo myös valmistautumisen kilpailuun sujuneen hyvin ja mies on kilpailun alla huippuvireessä. Darbylla on ennen triahtlon-uraansa vankka tausta pyöräilyssä, sillä hän kuului aikanaan Yhdysvalloissa lajin nuorten parhaimmistoon.

– On tavallaan aika ironista, että vaikka minulla on tausta pyöräilyssä, tällä hetkellä vahvin osa-alueeni tuntuu olevan juokseminen. En nuorempana ollut kovin hyvä juoksija, Darby kertoo.

Kaisa Lehtosen meriitit urallaan ovat olleet vakuuttavia: Euroopan triathlonliiton (ETU) puolimatkan Euroopan mestaruus vuodelta 2015 sekä Kansainvälisen triathlonliiton (ITU) pitkän matkan MM-hopeaa 2014 ja pronssia 2015. Lisäksi Kaisa sijoittui Ironman –sarjan kilpailussa Barcelonassa viime lokakuussa toiseksi sensaatiomaisella ajallaan 8:48, uransa ensimmäisessä Ironman-sarjan täydenmatkan kilpailussa. Tänä vuonna Kaisa aloitti kautensa Ironman –sarjan Dubain kilpailussa sijoittuen puolimatkalla kolmanneksi heti hallitsevan maailmanmestarin Daniela Ryfin ja niin ikään maailman parhaisiin kuuluvan Caroline Steffenin jälkeen.

Darby Thomas on Kaisan tavoin hallinnut lajin Suomen mestaruuskilpailuja viime vuosina suvereenisti. Hän on sijoittunut ammattilaisurallaan toistuvasti Ironman sarjan kilpailuissa täydellä ja puolimatkalla kymmenen parhaan joukkoon ja kuuluu siten myös lajin kansainväliseen kärkeen. Kaisan tavoin Darby tavoite tälle kaudelle on lajin maailmanmestaruuskilpailussa Havaijilla käytävässä legendaarisessa teräsmieskilpailussa. Sinne päästäkseen kummankin triathlonistin on menestyttävä erinomaisesti useammassa Ironman –sarjan osakilpailussa saadakseen riittävän määrän pisteitä.

Team Sport For Good –hyvällä asialla

Team Sport For Good – ryhmä omistautuu huippu-urheilun ohella toiminnassaan kansainvälisen Laureus–säätiön hyväntekeväisyystyöhön. Ammattilaisurheilijoiden ohella tätä työtä tekevät ryhmän jäseninä lähettiläät, joista nimekkäimpinä voidaan mainita suomalaisillekin takavuosilta tuttu menestynyt autourheilija Manuel Reuter sekä tällä hetkellä DTM-sarjassa kilpaileva nuori espanjalainen Daniel Juncadella. 

Team Sport For Good –ryhmän toimitusjohtaja Karsten Strengin mukaan jokainen ryhmän jäsen managereista urheilijoihin osallistuu konkreettisella tavalla Laureus –säätiön työhön ja tukee siten myös konkreettisesti eri hankkeita omissa yhteisöissään.

– Olen myös innoissani ryhmän maantieteellisestä laajentumisesta Suomeen ja sekä Kaisan että Darbyn sitoutuminen urheilun ohella hyvän tekemiseen on tehnyt minuun vaikutuksen. Kaisan ja Darbyn mukaan urheilullisen ulottuvuuden ohella mahdollisuus konkreettiseen auttamiseen ja yhteisesti tärkeiden asioiden edistämiseen oli keskeinen vaikutin tiimineuvotteluissa. 

enervit tri paketti banner


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama