Kaikkien aikojen ensimmäinen triathlonin SM-sprinttiviesti Tampereella perjantaina

Kuvituskuva: Kuva: Aapo Laiho

Kuvituskuva: Kuva: Aapo Laiho

Lajin kärkiniemien lisäksi osallistujalistalta löytyy myös muiden kestävyyslajien kovia nimiä.

Vuoden 2020 Tokion olympialaisissa Triathlonin supersprinttiviesti on yksi harvoista uusista lajeista. Olympialaisissa kilpaillaan nelihenkisillä sekajoukkueilla (2 naista ja 2 miestä).

Tampereen SM-viikolla kisataan kautta aikojen ensimmäiset triathlonin supersprinttiviestin SM-kilpailut. Sarjoina SM-kisassa ovat naisten, miesten sekä sekajoukkueiden sarja. Kisapaikkana toimii Ratinan ranta, joka on kuin tehty tätä vauhdikasta triathlonkisaa varten.

Uusi kilpailumuoto houkutteli odotetusti mukaan kovatasoisen kilpailijajoukon, joten luvassa on tiukkaa taistelua SM-mitaleista. Kisan luonteen vuoksi (kaikki joukkueet lähtevät liikkeelle yhtä aikaa) osallistujamäärä rajattiin 30 joukkueeseen.

Miesten kisa ratkennee vasta ankkuriosuudella

Miesten sarjassa on mukana eniten joukkueita. SM-mitaleista kilpailee yhteensä 11 joukkuetta ja voittajasuosikkejakin on useita. Taistelu mitaleista tulee olemaan tulinen.

Turun Urheiluliiton 1. joukkue ja X-Tri Lahti luottavat kokemukseen, kun sen sijaan sekä Helsinki Triathlon että Triathlon Vantaa lähtevät kisaan nuorella ja nälkäisellä joukkueella. Kaikissa edellä mainituissa joukkueissa on kuitenkin mukana SM-mitalisteja, joten kilpailu tulee todennäköisesti ratkeamaan vasta ankkuriosuudella. Myös Pirkanmaan oma joukkue, Triathlonteam 226 tuo oman mausteensa kisaan, sillä heillä on laittaa ankkuriosuudelle todellinen kiritykki, sprinttihiihtäjä Matias Strandvall.

Yleisurheiljoita naisten puolella

Naisten sarjassakin saattaa tulla tiukka kilpailu voitosta. Helsinki triathlonilla on laittaa kisaan todella tasainen ja kova naiskolmikko (naistriathlonin tulevaisuuden lupaukset Parviaisen sisarukset sekä pitkillä matkoilla kansainvälistä menestystä saavuttanut Heini Hartikainen). Turun Urheiluliitolla on taas todella juoksuvoimainen kolmikko, kun Janina Saarnion lisäksi joukkueeseen kuuluvat 19-vuotiaiden maantiejuoksun Suomen mestari Astrid Snäll sekä viikonloppuna kauden kotimaisen kärkituloksen 10000 metrillä juossut Janica Mäkelä (34.56,7).

Sekasarjassa vapaa suoritusjärjestys miesten ja naisten välillä

Myös sekajoukkueiden sarjasta näyttäisi tulevan mielenkiintoinen, vaikka yksi selkeä ennakkosuosikki kisasta löytyykin. TriathlonSuomen avausosuudella sprinttaa tuore pikamatkan Suomen mestari Anni Antikainen ja miesten osuudet hoitavat ennakkoon vahvat Juha-Matti Halonen ja Juuso Manninen. Sekasarjan kisaan tuo kuitenkin oman mausteensa se, että naisten ja miesten välinen suoritusjärjestys on vapaasti valittavissa. Niinpä sekä TriVateamin että Oululaisen OTC:n joukkueet voivat sekoittaa kärkikamppailua.

SM-sprinttiviestiä voi seurata perjantaina 7.7. joko paikan päällä tai television välityksellä. YLE televisio ja näyttää kisan perjantai-iltana klo 19.30 alkaen (TV2).

Itse kilpailu starttaa klo 18.45 Ratinan rannasta.

SM-viikon tapahtumasivut

enervit tri paketti banner


Premiumsport.fi

ulvang banneri