Triathlonin SM-supersprinttiviestin voitoista käytiin tiukka taistelu Turun ja Helsingin välillä

Kuva: Järjestäjä

Kuva: Järjestäjä

Turun Urheiluliitto juhli sekä naisten että miesten kultaa, sekajoukkueiden voiton vei ylivoimaisesti TriathlonSuomen joukkue.

Ensimmäistä kertaa Triathlonin SM-kilpailujen ohjelmaan tulleen supersprinttiviestin voitoista käytiin odotetun jännittävä ja vaiherikas kisa perjantaina Tampereella osana SM-viikkoa.

Miesten kilpailussa Triathlon Vantaa (Arttu Hirsi) johti avausosuuden jälkeen kilpailua Helsinki Triathlonin (Timi Malinen) tullessa kuitenkin vaihtoon aivan tuntumassa. Toisella osuudella, pyöräilyn aikana, Helsinki Triathlonin Kim Harju ohitti Triathlon Vantaan Mikko Purhosen ja jätti tätä loppuosuudella noin minuutin. Turun Urheiluliiton ykkös- että kakkosjoukkue (Markus Lampainen ja Leevi Hietanen) etenivät tässä vaiheessa vielä tasatahtia toisiaan kirittäen kilpailun kolmantena ja neljäntenä, mutta ero kärkeen oli jo ratkaisevan tuntuinen 1.20’’.

Supersprint3

Ankkuriosuudella Turun Urheiluliiton Tuomas Lampainen teki kuitenkin hurjan nousun. Hän otti kaikilla osuuksilla ja myös vaihdoissa selvästi kiinni Helsinki Triathlonin ankkuria Lauri Marekwiaa ja juoksuosuudelle lähdettäessä miesten välinen ero oli enää vajaa 10 sekuntia. Triathlon Vantaa oli tässä vaiheessa taipunut kolmanneksi, millä sijalla he myös maaliin saapuivat.

Juoksuosuudella monikertainen SM-mitalisti Lampainen ohitti helpon näköisesti helsinkiläisten nuoren ankkurin ja varmisti näin ensimmäisen SM- supersprinttiviestin kullan Turkuun.

SupersprintMiehetMiesten mitalistit Helsinki Triathlon, Turun Urheiluliitto ja Triathlon Vantaa

Naisten viesti oli aivan yhtä jännittävä kuin miestenkin. Avausosuudella Helsinki Triathlonin Henrika Parviaisen onnistui jättää Turun Urheiluliiton Janina Saarniota vaivaiset 9 sekuntia, toisella osuudella Turun Urheiluliiton Astrid Snäll pääsi Helsinki Triathlonin Heini Hartikaisen ohi, muttei saanut tätä jäämään kovin paljon vauhdikkaasta juoksuosuudestaan huolimatta.

Niinpä Helsinki Triathlonin ankkuri Erika Parviainen ohitti jo uinnissa Turun Urheiluliiton viimeisen viestinviejän Janica Mäkelän. Janica saavutti kuitenkin pyöräilyn aikana Erikan ja vahvana juoksijana ratkaisi kilpailun lopulta turkulaisten eduksi.

Supersprint5

Sekajoukkueissa TriathlonSuomen joukkue (Anni Antikainen, Juha-Matti Halonen, Juuso Manninen) oli odotetun kova ja otti ylivoimaisen voiton ennen OTC:n ja triVA- teamin joukkueita.

Uusi kisamuoto tarjosi paljon jännitystä sekä kilpailijoille että yleisölle ja tulee varmasti ottamaan vakituisen paikkansa paitsi olympialaisissa myös Suomen triathlonin SM- lajiohjelmassa.

Supersprint7

Kaikki kilpailijat tuntuivat tyytyväiseltä uuteen kisamuotoon ja kultajoukkueet olivat tietysti kaikki tyytyväisiä suorituksiinsa ja voittoihin. Suorituksissa oli kuulemma paljonkin pientä parannettavaa, mutta se on selvä asia, koska näin lyhyttä ja intensiivistä kisamuotoa kukaan ei ole aiemmin päässyt kisaamaan.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri