Ensi kesän Lahden Ironman-puolimatka myytiin loppuun

Kuvituskuva. Kuva: Aapo Laiho

Kuvituskuva. Kuva: Aapo Laiho

Ensimmäinen Suomessa järjestettävä IRONMAN-kilpailu on loppuunmyyty. IRONMAN 70.3 Finland -kilpailun 1600 paikkaa myytiin loppuun reilussa kuukaudessa.

Tapahtuma järjestetään Lahdessa 30.6.2018.

IRONMAN 70.3. Finland kokoaa Lahteen kesällä 2018 kansainvälisen kilpailijajoukon. Osallistujia on kaiken kaikkiaan 36 maasta. Järjestäjät toivottavatkin urheilijat kaikkialta maailmasta tervetulleiksi Lahteen ja Suomeen.

- Vaikka meillä oli varsin realistinen tavoite saada ensimmäisenä vuonna 1500 kilpailijaa Lahteen, on tapahtuman suosio yllättänyt positiivisesti. Lisäsimme alkuperäiseen tavoitteeseemme vielä 100 paikkaa, koska etenkin ulkomailta tuli runsaasti kysyntää. Nyt kaikki avoinna olleet 1600 henkilökohtaisen kilpailun paikkaa ovat loppuunmyyty. Otamme mukaan myös 30 joukkuetta, joihin on vielä muutama paikka vapaana, kilpailunjohtaja Tiina Boman toteaa Finntriathlon Oy:n tiedotteessa.

IRONMAN 70.3. Finland on triathlonin puolimatkan kilpailu, jossa uidaan 1,9 km, pyöräillään 90 km ja juostaan 21,1 km. Tapahtuma esittelee uudenlaisen triathlonkokemuksen, sillä kilpailu käynnistyy vasta myöhään iltapäivällä. Maaliintulo tapahtuu siis illalla ja viimeisten kilpailijoiden osalta keskiyöllä.

- Lahti on tunnettu erityisesti talviurheilukaupunkina ja nyt IRONMAN 70.3. Finland -tapahtuma vahvistaa Lahden mainetta urheilukaupunkina myös kesätapahtumien suhteen. Odotamme innokkaina, että saamme tarjota osallistujille ainutkertaisen kilpailukokemuksen Lahden seudulla keskiyön auringon valossa, Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsman kertoo.

Kilpailun järjestämisestä vastaa Finntriathlon Oy, jolla on vuosien vankka osaaminen triathlonkilpailujen järjestämisessä.

- Kiitämme tässä vaiheessa Lahtea siitä, että kaupunki lähti ennakkoluulottomasti mukaan projektiin. Olemme tehneet erittäin hyvää yhteistyötä myös viranomaisten kanssa. Kiitos myös suomalaisille ja ulkolaisille triathlonisteille luottamuksesta, kilpailunjohtaja Tiina Boman sanoo.

IRONMAN 70.3. Finlandin faktoja:

- Osallistujamäärä yli 1600 (koska mukana ovat myös viestijoukkueet)
- Osallistujista miehiä 75 % ja naisia 25%
- Nuorin osallistuja 19 vuotta, vanhin 79, kilpailijoiden keski-ikä 41
- Osallistujia 36 maasta, ulkolaisten osuus 25,77 %
- Suomalaisten jälkeen suurimmat ryhmät seuraavista maista: Venäjä 101, Iso-Britannia 87, USA 48, Saksa 32 ja Hollanti 23.


Premiumsport.fi

ulvang banneri