Jarmo Rissanen ja Iina Lumiaho vuoden 2017 triathlonin täysmatkan Suomen mestarit

Iina Lumiaho pyöräilyosuudella. Kuva: Bullseye Photography

Iina Lumiaho pyöräilyosuudella. Kuva: Bullseye Photography

Koiviston Iskun Jarmo Rissanen ja Triathlon Team Aquaterran Iina Lumiaho voittivat triathlonin täysmatkan SM-kultaa Tahkolla lauantaina. Sportyfeel Finntriathlon Tahko keräsi yhteensä 900 osallistujaa.

Triathlonin täysmatkan SM-mitalit ratkottiin lauantaina Tahkolla. Miesten voiton vei Koiviston Iskun Jarmo Rissanen ajalla 8.43,17. Rissanen nousi kilpailun johtoon pyöräilyssä ja piti johtopaikan loppuun asti.

- Uinti meni tänään hyvin ja pyöräily sujui myös mainiosti. Lähdin juoksuun rauhallisesti ja oli varaa kiristää juoksuvauhtia loppua kohden. Uran ensimmäinen triathlonin SM-kulta maistuu mahtavalta, Rissanen totesi maalissa.

Hopealle sijoittui Swimming Club Vuokatin Toni Pystö, joka jäi Rissaselle vajaat 13 minuuttia. Pystö oli päivän nopein uimari ajalla 57.19. Pronssille nousi huimalla maratonajalla 2.54,40 Triathlon Team Kotkan Ole Antti Halonen. Halosen loppuaika oli 9.27,23.

RissanenJarmoTahkoBullseyeJarmo Rissanen. Kuva: Bullseye Photography

Lumiaho naisten ykkönen

Naisten kilpailun voiton vei Triathlon Team Aquaterran Iina Lumiaho ajalla 10.37,17. Lumiaho otti kärkipaikan pyöräilyn loppuvaiheessa ohittamalla hopealle sijoittuneen Mira Leskisen ja piti johdon loppuun saakka.

- Arvelin, että jään Miralle uinnissa noin 15 minuuttia, kuten kävikin. Oli kuitenkin yllätys, että menin Miran ohi pyörällä. Juoksu kulki hyvin ja on upea tunne voittaa Suomen mestaruus, Lumiaho iloitsi.

Triathlon Club Heinolaa edustava Mira Leskinen oli päivän nopein naisuimari ja sijoittui hopealle ajalla 10.56,33. Pronssia otti TriathlonSuomen Sonja Kallio ajalla 11.00,21.

900 kisaajaa Tahkolla

Tahkolla ratkaistiin myös Finntriathlonin Kerää koko sarjan voittajat. Miehissä neljän osakilpailun turneen voiton vei Jarmo Rissanen ja naisissa Sonja Kallio.

FinntriathlonTahko2BullseyeKuva: Bullseye Photography

Täysmatkan lisäksi viikonlopun aikana kilpailtiin puolimatkalla, savolaisella perusmatkalla sekä lasten triathlonissa. Kaiken kaikkiaan Tahkon triathlonviikonloppuun on ilmoittautunut yli 900 kilpailijaa. Kilpailut käytiin lauantaina vaihtelevassa säässä, kun etenkin pyöräosuudella saatiin voimakkaita sadekuuroja. Sää poutaantui päivän edetessä ja iltapäivällä aurinko helli kilpailijoita ja runsaslukuista triathlonyleisöä.

Tulokset

Juttua korjattu 8.8. Toni Pystön ero kärkeen ei ollut yli 15 minuuttia, vaan alle 13 minuuttia.

enervit tri paketti banner


Premiumsport.fi

ulvang banneri