Valtteri Bottas Duathlon oli koko perheen urheilujuhla

Valtteri Bottas (numero 77) kilpaili nimikkoduathlonissaan sunnuntaina. Kuva: Terhi Sillanpää-Reitti

Valtteri Bottas (numero 77) kilpaili nimikkoduathlonissaan sunnuntaina. Kuva: Terhi Sillanpää-Reitti

Sunnuntaina ensimmäistä kertaa Nastolan Pajulahdessa järjestetty Valtteri Bottas Duathlon onnistui suunnitellusti. Hyvä kesäinen sää houkutteli runsaslukuisesti yleisöä Liikuntakeskus Pajulahteen.

Erityisesti lapsiperheet löysivät tapahtuman. Valtteri Bottas osallistui myös itse kilpailuun ja sijoittui kovatasoisessa kisassa yhdenneksitoista ajalla 1:25:24.

- Ihan täysillä mentiin. Hauskaa on ollut. Reitti on monipuolinen ja haastava. Liikuntakeskus Pajulahdessa on loistavat puitteet tällaiseen kisaan. Ensi vuoden ilmoittautuminen on jo avoinna, joten ensi vuonna nähdään, Valtteri Bottas tiivisti tunnelmat heti kisan päätyttyä.

Valtteri Bottas Duathlonin ja Perhe Duathlonin osallistujia oli yhteensä reilu 250 henkilöä. Miehiä viivalle asettui 108 ja naisia 30.

Kilpailun nuorimmat osallistujat olivat 4-vuotias Vilho Rajamäki ja 5-vuotias Uuno Torpo, jotka molemmat kilpailivat perheidensä kanssa. Vilho juoksi yhden 1,5 km osuuden ja Uuno molemmat 1,5 km osuudet.

- Järjestäjien puolesta voin todeta, että saimme upean tapahtumapäivän aikaiseksi ja tästä on hyvä jatkaa ensi vuoteen. Erityisesti perhesarjan suosio yllätti positiivisesti. Tunnema koko päivän ajan oli mahtava, toteaa Ville Ahtiainen, joka itsekin kisasi Valtteri Bottas Duathlon -tiimissä.

Markus Vuorela ja Elisa Sihvola pääsarjojen nopeimmat

Miesten ja naisten sarjojen matkat olivat 5 kilometrin juoksu, 20 kilometrin maastopyöräily ja 3 kilometrin juoksu. Erityisesti pyöräilyosuus oli haastava ja toi eroa kärjen vauhtiin.

Miesten sarjan voittoon kiri Markus Vuorela ajalla 1:15:30. Toinen oli Pekka Nieminen 1:16:50 ja kolmas Jens Dahlman 1:17:10. Naisten sarjan ensimmäinen oli Elisa Sihvola ajalla 1:34:27, toinen oli Anniina Hakkarainen ja kolmas Hanna Heikkilä.

Perhe Duathlonissa nähtiin urheilun riemua, kun yhteensä 54 joukkuetta kirmasi radalle. Voittoon pyyhälsi ajalla 24:53 Team Borremans I, jossa kilpailivat Kasper ja Erwin Borremans. Toiseksi tuli Eetu ja Oskari Valtola ajalla 26:08 ja kolmanneksi Jere, Arttu ja Joona Soininen ajalla 26:26.

Tapahtumasta on tulossa jokavuotinen ja ennakkoilmoittautuminen ensi vuonna 19.8. käytävään tapahtumaan on jo auki.

Tulokset


Premiumsport.fi

ulvang banneri