Triathlonin MM-kisat käydään Rotterdamissa - mukana neljä suomalaista

Liisa Lilja.

Liisa Lilja.

Hollannin Rotterdam isännöin vuoden 2017 WTS- sarjan päätöstapahtuman (Grand Final), jotka ovat samalla triathlonin ja paratriathlonin MM-kilpailut.

Jo viime vuonna paratriathlonin MM-mitaleista taisteltiin samoissa maisemissa. Suomea kisoissa edustavat Liisa Lilja paratriathlonissa (PTS2- luokka), Henrik Goesch miesten Elite- luokassa sekä Parviaisten sisarukset Erika ja Henrika naisten U23- luokassa.

Paratriathlonin mitaleista taistellaan tapahtuman avauspäivänä, perjantaina. Goesch ja Parviaiset kilpailevat lauantaina, jolloin ohjelmassa ovat Elite luokat sekä osa junioriluokista.

Sää läntisessä Euroopassa on muuttunut todella syksyisäksi, lämpötilan ollessa vain reilut 10 astetta. Lisähaasteen tuovat todella navakka ja puuskainen tuuli sekä ajoittainen kovaksi yltyvä sade, joka tekee tien pinnat todella liukkaiksi. Pyöräilyreitti on todella tekninen monine mutkineen sekä käännöksineen, ja osa pinnasta on liukasta laatta- ja mukulakiveä. Kilpailun aattopäivänä keliolosuhteet olivat äärimmäisen kovat ja muun muassa kuuluisan Erasmus sillan ylittäminen pyöräillen oli lähes mahdotonta kovan sivutuulen vuoksi. Sääennusteet lupaavat tyytyvää ja kuivempaa säätä ainakin perjantaille.

Lilja voitti aiemmin kesällä uransa ensimmäisen Euroopan mestaruutensa Itävallan Kitzbühelissä, ja lähtee puolustamaan viime vuoden MM-hopeaansa kolmen kilpailun voittoputken siivittämänä. EM-kilpailun jälkeen Liljan voittoputki sai jatkoa Iltalian MC- sekä Kanadan WTS- kilpailuista. Elokuun aikana Lilja viimeisteli MM-kuntoaan Espanjan leirillä erinomaisissa olosuhteissa, toisin kuin mitä Rotterdam tarjoaa tällä kertaa.

- Kausi on ollut hyvä ja leiri meni suunnitelmien mukaan. Viime aikoina on ollut pieniä takapakkeja, mutta ei estä kisaamasta. Sää tässä arveluttaa tai suorastaan pelottaa hieman. Viileä keli vielä menisi, mutta tämä sade ja tuuli ovat jotain aivan kauheaa. Toivon todella, että keli on huomenna parempi, jotta voidaan taistella reilusti nainen naista vastaan. Joka tapauksessa tulee todella kova kisa ja tietysti yritän parhaani kelistä riippumatta, Lilja totesi reitteihin tutustumisen jälkeen.

Paratriathlonin MM-startti tapahtuu perjantaina klo 09.45. Naisten U23- luokan startti on lauantaina klo 10.00 ja miesten Elite- luokan startti samana päivänä klo 13.06. Kaikki ajat ovat paikallista aikaa.

Kilpailusivut 


Premiumsport.fi

ulvang banneri