Tässä on Kaisa Salin kovimmat vastustajat Havaijin Ironmanilla

Daniela Ryf on Havaijin Ironmanin naisten kilpailun ylivoimainen ennakkosuosikki. Kuva: Jesper Groennemark/Red Bull Content Pool

Daniela Ryf on Havaijin Ironmanin naisten kilpailun ylivoimainen ennakkosuosikki. Kuva: Jesper Groennemark/Red Bull Content Pool

Tulevana lauantaina käydään vuoden arvostetuin triathlonkilpailu Havaiji Ironman. Kilpailu käydään 41. kerran.

Suomalaisittain kisa on mielenkiintoisin vuosiin, kun Kaisa Sali lukeutuu top-3 -ennakkosuosikkeihin viimevuotisen viidennen sijan ja totaalisen Havaiji-panostuksen myötä.

Ryf ylivoimainen ennakkosuosikki

Naisten sarjassa ylivoimainen ennakkosuosikki on kahden edelliskerran voittaja Sveitsin Daniela Ryf. Etukäteen ajatellen kilpaillaan oikeastaan vain siitä, kuka tulee hänen jälkeen toiseksi, mutta kaikkea voi urheilussa tapahtua.

Viime vuoden kakkonen, Australian kolminkertainen Havaijin voittaja Mirinda Carfrae on poissa saatuaan hiljattain perheenlisäystä ja keskittyy lastenhoitotoimien lisäksi miehensä Timothy O’Donnellin kannustamiseen kympin joukkoon. Carfraen poissaolo tasoittaa tietä Salille ja muille huippunaisille odotettavasti erittäin tasaisessa taistelussa palkintopallisijoista.

Isäntämaan huomio on keskittynyt erityisesti viime vuonna kolmanneksi sijoittuneeseen Heather Jacksoniin, ja mediamyllytys hänen ympärillään tuntuukin olevan melkoista. Jackson jäi kuitenkin kesän Ironman Boulderissa toiseksi Iso-Britannian Rachel Joycelle, joka palasi kilpailuihin tälle kaudelle äitiyslomalta. Joycella on tilillään kolme podium-sijoitusta 2013-2015, joten häntä voi jopa veikata suomalaisen kovimmaksi vastustajaksi Ryfin jälkeen.

Australian Sarah Crowley voitti Ironman Europen heinäkuussa Frankfurtissa tasaisella suorituksella ja voidaan myös lukea ehdottomiin ennakkosuosikkeihin. Mainitaan vielä Tanskan Michelle Vesterby, jolla on tilillään viime vuoden kuudes ja toissa vuoden neljäs sija.

Pyöräilyasennon muutos ratkaisee?

On mielenkiintoista nähdä, miten Kaisa Salin Havaijin kunto on kehittynyt Siri Lindleyn valmennuksessa. On kuitenkin odotettavissa, että eroa kärkeen tulee uinnissa edelleen joitain minuutteja. Hänen pyöräilyasentoaan on muutettu Ivan O’Gormanin avustuksella radikaalisti, ohjaustanko on kuuleman mukaan jopa seitsemän senttiä alempana kuin aiemmin, mikä tuo merkittävän aerodynaamisen edun. Miten kroppa sen kestää ja miten se vaikuttaa juoksuun, on ratkaisevaa kokonaistuloksen kannalta. Salin itseluottamus vaikuttaa olevan kohdallaan, minkä voi päätellä muun muassa Ylen mainiosta dokumentista Boulderin harjoitusleiriltä.

Nyt vain jännittämään Kaisan puolesta!

-Jarmo Karjala

Havaijin Ironman käynnistyy lauantaina iltana Suomen aikaa.


Premiumsport.fi

ulvang banneri