Daniela Ryf odotetun ylivoimainen – Kaisa Sali taisteli viidenneksi Havaijin Ironmanilla

Daniela Ryf. Jesper Grönnegård/Red Bull Content Pool

Daniela Ryf. Jesper Grönnegård/Red Bull Content Pool

Kaisa Sali sijoittui viidenneksi erittäin jännittävässä Ironmanin täyden matkan MM-kilpailussa Havaijin Konassa.

Suomalainen jäi uintiosuudella kärkeen yhdeksän minuuttia ja nousi vedestä sijalla 16. Pyöräilyosuudella suomalainen alkoi tuttuun tapaan kohentaa sijoja. Toisessa vaihdossa Sali oli noussut kahdeksanneksi noin 12 minuuttia kärjestä.

Kilpailun juoksuosuus oli erittäin jännittävää seurattavaa loppuun asti Salin saavuttaessa edellä meneviä kilpailijoita. Kymmenen kilometriä ennen maalia Sali oli viidentenä, mutta kolmantena ja neljäntenä olleet naiset olivat vain vajaan pari minuuttia suomalaista edellä.

Salin taistelu ei kuitenkaan riittänyt palkintopallille Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Suomalainen uusi viimevuotisen viidennen sijan.

Daniela Ryf oli odotetun ylivoimainen naisten voittaja. Vaisusta alusta huolimatta Ryf onnistui nousemaan pyöräilyosuudella kilpailun kärkeen, eikä sveitsiläinen antanut juoksuosuudella hän muille mahdollisuuksia ottaen kolmannen perättäisen voiton Havaijilla. 

Hänen loppuaikansa oli 8.50.47. Toiseksi tuli Lucy Charles lähes yhdeksän minuuttia Ryfin takana. Australian Sarah Crownley oli kolmas ja Yhdysvaltain Heather Jackson neljäs. Sali oli maalissa viides 13.52 voittajan perässä. Kolmanneksi tullut Crownley ehti maaliin reilu kolme minuuttia ennen suomalaista. Salin loppuaika oli 9.04.40.

Lange miesten kisan voittoon

Miesten kilpailussa saksalaiset eivät luopuneet ykkössijasta, vaikka he eivät olleet yhtä ylivoimaisia kuin viime vuonna. Patrick Lange voitti kilpailun uudella reittiennätyksellä 8.01.40. Hän teki tiukassa huikean nousun voittoon ollen erittäin vahva maratonilla. Hän juoksi ajan 2.39.59 ja nousi pyöräilyosuuden jälkeen sijalta 11 aina kilpailun voittoon asti.

Miesten kakkoseksi tuli pyöräosuuden jälkeen kilpailua johtanut Kanadan Lionel Sanders ja kolmanneksi Iso-Britannian David McNamee, joka nousi ohi viime vuoden kakkosen Sebastian Kienlen aivan juoksuosuuden loppukilometreillä. 

Miesten kaksi edellistä kertaa voittanut Jan Frodeno kamppaili kilpailun kärkisijoista uinnin ja pyöräilyosuuden ajan, mutta kovat kivut juoksuosuuden alkupuolella pakottivat saksalaisen kävelemään. Frodeno ei kuitenkaan suostunut keskeyttämään ja tuli maaliin ajassa 9.15. Hän käytti maratoniin aikaa yli neljä tuntia.

Pohjoismaista väriä miesten kilpailuun toi Ruotsin Patrik Nilsson, joka oli kahdeksas.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset
Miehet

1.Patrik Lange 8:01:40
2. Lionel Sanders +2:27
3. David McNamee +5:31
4. Sebastian Kienle +8:19
5. James Cunnama +9:44

Naiset
1. Daniela Ryf 8:50:47
2. Lucy Charles +8:51
3. Sarah Crowley +10:51
4. Heather Jackson +11:42
5. Kaisa Sali +13:53

 

 

Premiumsport.fi

ulvang banneri