Kaisa Sali kirjoittaa sivuillaan Havaijin Ironmanista: ”Voin sanoa käsi sydämellä, että yritin sen, mitä noilla ratkaisevilla hetkillä kykenin”

Kuva: Sport for Good

Kuva: Sport for Good

Kaisa Sali sijoittui reilu viikko sitten käydyssä Havaijin Ironman -kilpailussa viidenneksi. Suomalainen kertoi raskaasta kilpailusta sivuillaan kuvien kera.

Salin mukaan Havaijin olosuhteet tekevät kilpailusta huomattavasti raskaamman kuin monista muista täyden matkan triathloneista. Siitä huolimatta Ironmanin MM-startissa menestymisen paine on urheilijan kovin haaste.

Suomalainen lähti tavoittelemaan palkintosijaa, mutta kolmas sija jäi lopulta kolmen minuutin päähän. Viides sija oli lievä pettymys, mutta kilpailusta jäi silti hyvä maku.

- Olenkin kysynyt itseltäni monen monta kertaa, olisinko voinut tehdä jotain paremmin tai olisiko minulla kuitenkin ollut piileviä voimavaroja eron kiinni kuromiseksi. Vastausta en saa ikinä, mutta voin sanoa käsi sydämellä, että yritin sen mitä noilla ratkaisevilla hetkillä kykenin, Sali kirjoittaa.

Uintiaan Sali kuvailee keskikertaiseksi.

- Se ei ollut huono, mutta jostain syystä en vieläkään kisatilanteessa saanut itsestäni irti aivan treenien mukaista suoritusta.

Pyöräosuus lähti vauhdikkaasti käyntiin, mutta vatsaongelmat hidastivat vauhtia ja tässä vaiheessa suomalainen alkoi pudota podium-taistelusta. 

- Himmasin selvästi vauhtia ja onneksi tilanne ei edennyt katastrofin tasolle. Lopulta sain pyöräilyn aikana syötyä noin puolet suunnittelemistani eväistä, Sali kertoo.

IronmanKonaStartWomenGraemeMurrayRedBullContentHavaijin kilpailun naisten startti. Kuva: Graeme Murray/Red Bull Content Pool

Juoksuosuus käynnistyi jälleen vauhdikkaasti ja ero edellä meneviin supistui. Reilun 15 kilometrin jälkeen jalat kuitenkin tyhjenivät ja edessä juosseet naiset jäivät saavuttamatta.

Sali kertoo, että kaikista ongelmista huolimatta loppusuoralla juokseminen Suomen lippu kädessä oli yksi hänen tähänastisen urheilu-uransa mieleenpainuvimmista kokemuksista.

- Olen ihan varma, että nämä fiilikset tulevat nostamaan hymyn huulilleni vielä vanhuudenpäivinäkin, hän kirjoitti.

Salin matkakertomuksen kuvineen voi käydä lukemassa hänen nettisivuiltaan.

-Juho-Veikko Hytönen

enervit tri paketti banner


Premiumsport.fi

ulvang banneri