Lahden Ironmaniin osallistujia 37 eri maasta

Kuvituskuva.

Kuvituskuva.

Kesäkuun viimeisenä päivänä käytävä Lahden Ironman 70.3 tuo Lahteen 1800 triathlonistia 37 eri maasta.

Ironman on maailman suosituin osallistuvien urheilutapahtumien brändi, jonka nimen alla järjestetään noin 150 kilpailutapahtumaa ympäri maailman. Niihin osallistuu yhteensä yli 250 000 triathlonistia.

- Ironmanin rantautumista Suomeen on odotettu pitkään. On hienoa päästä järjestämään kilpailu Lahdessa ja näyttää meidän upeaa luontoa myös ulkolaisille osallistujille ja medioille, kilpailunjohtaja Tiina Boman kertoo järjestäjien tiedotteessa.

Lahden Ironman 70.3. -tapahtuma on puolimatka, jossa uidaan 1,9 kilometriä, pyöräillään 90 kilometriä ja juostaan 21,1 kilometriä. Tapahtuman 70.3 -luku tulee kilpailijoiden läpäisemistä maileista. 

SibeliustaloIronmanLahtiSibeliustalo toimii Lahden Ironmanin keskuspaikkana. Kuva: Ironman 70.3 Lahti

Lahden Ironman-kilpailu on historian ensimmäinen iltakilpailu. Startti tapahtuu kello 16 ja viimeiset kilpailijat saapuvat maaliin puolenyön maissa. Järjestäjien tavoitteena on tarjota kotimaisille ja kansainvälisille kilpailijoille täysin uniikki kokemus Lahden maisemissa.

- Isäntäkaupunki Lahti ympäristöineen on ideaali paikka triathlon-tapahtumalle. Lahdella on keskeinen sijainti, loistavat suorituspaikat sekä pitkät perinteet suurista urheilutapahtumista. Osallistujat tuovat mukanaan keskimäärin 3-4 henkilöä, joten tapahtumalla on tuntuva vaikutus alueen yrityksille, Boman sanoo.

Lapsille tarkoitettu maksuton Ironkids-juoksukilpailu järjestetään tapahtuman yhteydessä perjantaina 29.6. kello 15. Tapahtumakeskuksena toimivat Sibeliustalo ja Matkustajasatama. Pyöräreitti kiertää Hollolan ja Kärkölän alueella. Pääkilpailu starttaa lauantaina 30.6. kello 16.00

enervit tri paketti banner

Premiumsport.fi

ulvang banneri