Suomen paratriathlonmaajoukkue avasi kilpailukauden - Jussi Lotvonen viides

Kuva: Marko Törmänen

Kuva: Marko Törmänen

Paratriathlonin kansainvälinen kilpailukausi käynnistyi jo toukokuun alussa Espanjan ja Japanin osakilpailuilla, mutta suomalaisten osalta kisakauden avaus tapahtui maanantaina Iso-Britanniassa.

Sääriamputoitu Jussi Lotvonen sijoittui hienosti viidenneksi PT4 vammaluokassa, jossa kilpailevat pääsääntöisesti sääriamputoidut sekä vaikeammat yläraajavamman omaavat henkilöt.

Suomen paratriathlonmaajoukkueen toinen urheilija, viime vuoden maailmanmestari Liisa Lilja aloittaa kilpailukautensa myöhemmin.

Poikkeuksellinen kilpailupäivä maanantai johtui brittien perinteikkäästä Bank Holiday –päivästä. Kilpailupaikkana oli Dorney Laken soutustadion ja sen lähiympäristö, jossa kilpailtiin muun muassa Lontoon olympialaisten ja paralympialaisten soutu- ja melontakilpailut. Lotvosen kilpailusuoritus oli nousujohteinen. Uintiosuuden jälkeen Lotvonen oli kahdeksantena, pyöräilyosuudella hän nousi pari sijaa lähtien juoksuosuudelle kuudentena.

Juoksuosuuden kaksi viimeistä kilometriä olivat todella lennokasta menoa, joka palkittiin hurjan loppukirin ansiosta vielä yhden sijan nousulla. Näin ollen Lotvosen loppusijoitus oli viides. Sijoitusta ja suoritusta voidaan pitää hyvänä, ottaen huomioon Lotvosen 18 kuukauden tauko kansainvälisistä kilpailuista.

- Pitkän tauon jälkeen oli jotenkin vaikeaa, toki tyytyväinen olen juoksuosuuden loppuun ja nousujohteiseen kilpailuun. Oli vähän ns. ruostetta ratttaissa ja nivelissä ja nyt en tarkoita pyörän rattaita. Kokonaisuutena ok puolelle suoritus kuitenkin jää ja tästä on vara parantaa Ranskan osakilpailussa, totesi Lotvonen kilpailun jälkeen.

LotvonenJussiIsoBritanniaMarkoTormanenKuva: Marko Törmänen

Kilpailun voitti kotimaan Steven Growlewy ennen toiseksi sijoittunutta Luxenburgin Joe Kurttia. Kolmanneksi sijoittui Itävallan Oliver Dreier. Kaudella 2016 Lotvonen pystyi vielä voittamaan luxenburgilaisen, joten kovalla panostuksella ja työllä nousu lähemmäs kärkeä on mahdollista. Lotvosen työ- ja perhekiireet eivät mahdollistaneet täysipainoista kilpailu- ja harjoittelukautta vuodelle 2017, mutta nyt kalenteriin on vapautunut enemmän tilaa harjoittelulle. Seuraavan kerran Lotvonen kilpailee Ranskan Besanconin MC –kilpailussa vajaan kolmen viikon kulutta.

-Marko Törmänen

Tulokset

enervit tri paketti banner

Premiumsport.fi

ulvang banneri