Triathlonkausi käynnistyi Vanajanlinnassa

Astrid Snäll. Kuva: Finntriathlon

Astrid Snäll. Kuva: Finntriathlon

Finntriathlon Vanajanlinna avasi kesän Finntriathlon-kisakauden. 500 osallistujaa kilpaili erinomaisissa olosuhteissa pikamatkoilla.

Finntriathlon-kauden avaus kilpailtiin Vanajanlinnan upeilla reiteillä lauantaina. Kolmessa eri lähdössä matkaan starttasi yhteensä 500 kilpailijaa. Pikamatkalla uitiin 750 metriä, pyöräiltiin 20 kilometriä ja juostiin 5 kilometriä. Miesten yleisen sarjan kärkisijat nappasi venäläiskaksikko Denis Seliverstov ja Georgii Kaurov. Seliverstovin voittoaika oli 58.53. Kaurov jäi voittajasta 45 sekuntia. Kilpailun kolmanneksi nopein oli 23-vuotiaiden sarjassa kilpaillut Joel af Hällström ajalla 59.42. Yleisen sarjan kolmonen oli viime vuoden voittaja Darby Thomas. Erityismaininnan ansaitsee 17-vuotiaiden sarjan voittanut Veikka Sarén, joka oli päivän viidenneksi nopein ajalla 1.01,10.

Naisten kilpailussa päivän nopeimman ajan teki Astrid Snäll, joka irtaantui muista pyöräilyssä ja piti vahvana juoksijana eron loppuun saakka. Snällin loppuaika oli 1.06,06. Kakkosena ja naisten yleisen sarjan voittajana maaliin tuli Anni Antikainen, joka otti Vanajanlinnassa kolmannen perättäisen yleisen sarjan voittonsa. Antikaisen loppuaika oli 1.09.00. Naisten yleisen sarjan kakkonen oli Sonja Kallio, joka jöi 37 sekuntia Antikaisesta. Kolmas oli Mira Leskinen vain kuusi sekuntia Kalliosta. 23-vuotiaiden voittaja Maisa Tuliniemi oli päivän viidenneksi nopein.

Sprinttimatkojen lisäksi mukana oli myös supersprinttilähtö, jossa uintimatka oli 200 m, pyöräily 10 km ja juoksu 2,5 km.

Finntriathlon Vanajanlinna järjestettiin nyt viidennen kerran. Kilpailijoilta saatiin hyvää palautetta järjestelyistä. Lämpimän loppukevään myötä Katumajärven lämpötila oli 18,7, mikä on avovesiuintiin erinomainen.

Tulokset

enervit tri paketti banner

Premiumsport.fi

ulvang banneri