Kangasalla mahdollisuus jälleen triathlonin ja swimrunin kokeilemiseen – triathlon loppukesästä myös Pirkkalassa

Kangasala Triathlon käydään jälleen heinäkuussa. Kuva: Kangasala Triathlon

Kangasala Triathlon käydään jälleen heinäkuussa. Kuva: Kangasala Triathlon

Tuleva kesä tarjoaa nyt kolme erinomaista tilaisuutta osallistua Kangasalla ja Pirkkalassa suomalaisessa järvimaisemissa käytäviin kestävyystapahtumiin.

(Kaupallinen yhteistyö, Pedart Oy)

Pikonlinna Swimrun järjestetään kesäkuun puolivälissä, Kangasala Triathlon heinäkuussa ja Pirkkala Triathlon loppukesästä syyskuun alussa.

Kangasalan tapahtumat ovat keränneet mukavan suosion muutaman vuoden historiansa aikana ja tämän vuoksi triathlontapahtuma rantautuu loppukesästä myös Pirkkalaan.

Tapahtumien takana oleva Pedart Oy:n Simo Hillo kertoo, että Pirkkala Triathlon järjestetään yleisön pyynnöstä. Hillon Kangasala Triathloniin osallistunut ystävä Jarmo Hautamäki pyysi häntä järjestämään tunnelmaltaan samankaltaisen tapahtuman kotikunnassaan Pirkkalassa ja nyt pyyntö toteutetaan.

Hillon mukaan harkinta-aikaa tarvittiin vuosi, sillä tapahtumien järjestäminen ei ole yksinkertaista.

- Viime vuonna vielä jarruttelin, mutta täksi vuodeksi Jarmo sai haluamansa ja tapahtuma järjestetään Pirkkalassa, Hillo kertoo.

Kangasala triathlonia on kehuttu erityisesti sen tunnelman vuoksi. Samanlaista ilmapiiriä Hillo yrittää luoda myös Pirkkalan Vapaa-aikakeskukselta käytävään tapahtumaan.

- Hyvä meininki on tavoitteena ja toivomme saavuttavamme sen myös Pirkkalassa. Sen takia tätä hommaa tehdään.

Hillon järjestämien tapahtumien idea on tarjota matalan kynnyksen osallistuminen kaikille lajeista kiinnostuneille. Matkoja on eri pituisia valittavaksi. Lisäksi osallistumista voi helpottaa pienillä yksityiskohdilla.

- Meillä ei ole märkäpukupakkoa. Lisäksi olemme kuunnelleet osallistujien toiveita ja uinnin jälkeen olemme järjestäneet naisille pukuhuonetilat, jossa uima-asun voi vaihtaa pois, jos ei ole kiire pyörän päälle. Lisäksi pyörälle ei ole rajoitteita. Kaikenlaisilla pyörillä voi osallistua, kunhan ei ole sähköpyörä, Hillo antaa esimerkkejä.

KangasalaTriathlon22016Kuva: Kangasala Triathlon

Swimrunissa uinti ja juoksu oikeassa suhteessa

Pikonlinna Swimrun järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016. Tuolloin osallistujia oli 28. Viime vuonna jo 60, joten kasvuprosentti on huikea. Tapahtumassa on sarjat sekä yksilöille että pareille.

Uintitaustan omaavan Hillon mukaan hyvässä swimrunissa uinnin ja juoksun suhde on 1:5. Pikonlinna Swimrunissa uintiosuuksilla uidaan yhteensä noin 2000 metriä ja juostaan noin 10 kilometriä eli juuri tässä suhteessa. Lisäksi tarjolla on Kokeile Swimrun, jossa lajia pääsee testaamaan yhteensä reilun viiden kilometrin juoksulla ja 750 metrin uintiosuuksilla.

Pikonlinna Swimrunin keskuspaikka on muutama kilometri Kangasalan keskustan pohjoispuolella. Juoksuosuudet kulkevat Pikonlinnan alueen poluilla sekä asfalttiteillä, ja lisäksi Santasaaren ja Pikonlinnan saaren poluilla. Uintiosuudet suoritetaan Vesijärvessä.

Katso video Swimrunin maisemista:

Kaikkien tapahtuminen ilmoittautuminen on nyt auki.

-Juho-Veikko Hytönen

Pedart Oyn: Kangasalan ja Pirkkalan tapahtumat:

Pikonlinna Swimrun lauantaina 16.6.2018
- 2100m uinti, 10,5 km juoksu
- Kokeile Swimrun (uinti 750m, juoksu 5,8 km)
- yksilö- ja parisarjat

Kangasala triathlon la-su 14.-15.7.2018
- Supersarjassa uinti 1500m, pyöräily 50km, juoksu 10,8km
- Lisäksi matkoja aloittelijoille (250m+7,5km+2km) ja kuntosarja (500m+15km+3,6km) ja lapsille ym.

Pirkkala triathlon lauantaina 1.9.2018
- Yleisessä sarjassa sprinttimatkat (uinti 750, pyöräily 20km, juoksu 10km)
- Lisäksi lyhyempiä matkoja aloittelijoille, kuntosarjalaisille, lapsille ym.

Premiumsport.fi

ulvang banneri