Lahden Ironmanin lähtölistat julki – pro-ryhmässä 11 suomalaista

Lahdessa käydään Ironman-kilpailu kuun lopussa. Kuva: Ironman Lahti

Lahdessa käydään Ironman-kilpailu kuun lopussa. Kuva: Ironman Lahti

Kesäkuun viimeisenä päivänä käytävä Suomen kaikkien aikojen ensimmäisen Ironman -puolimatkan lähtölistat on julkaistu. Samalla julkaistiin myös kilpailun voitosta kamppailevan pro-ryhmän lähtölista.

Kaikkiaan pro-ryhmässä on 29 miestä ja 14 naista. Miesten puolella kansainvälisesti tunnetuin nimi on Marino Vanhoenacker. Belgialainen 41-vuotias triathleetti on ollut Konan MM-Ironmanilla parhaimmillaan pronssilla ja lisäksi hän on pitänyt hallussaan Ironman-matkojen ME-aikaa 7.45.58.

Oma sanansa sanottavana on varmasti myös eteläafrikkalaisella Matt Trautmanilla, joka monikertainen puolimatkan voittaja ja muun muassa kolminkertainen Ironman South African voittaja. Sveitsin Ruedi Wild on Ironman-puolimatkan MM-pronssimies vuodelta 2016 ja hänen nimensä löytyy myös eliittiryhmästä.

Miesten pro-ryhmän suomalaisnimet ovat Panu Lieto, Kim Harju, Darby Thomas, Tuomas Lampainen, Jarno Piik, Jarmo Rissanen, Joona Tuikka ja Ilkka Utriainen.

Naisten kilpailuun on ilmoittautunut on muun muassa Iso-Britannian Kimberley Morrison, joka sijoittui reilu viikko sitten kahdeksanneksi kovatasoisessa Challenge Familyn puolimatkalla Slovakiassa, jossa Kaisa Sali oli viides. Suomalaisnaiset pro-ryhmässä ovat Minna Koistinen, Venla Koivula-Huttunen ja Johanna Virtanen.

Pro-sarjalaisten lisäksi Lahdessa kilpailee suuri joukko triathlonin ystäviä. Tapahtuman kaikki noin 1600 paikkaa myytiin loppuun jo viime kesän puolella. Kaikki ilmoittautuneet löytyvät tapahtuman sivuilta.

Pro-ryhmän lähtölista
Koko lähtölista

enervit tri paketti banner


Premiumsport.fi

ulvang banneri