Goesch ja Koistinen triathlonin sprinttimatkan Suomenmestarit

Henrik Goesch maalissa. Kuva Onevision.fi

Henrik Goesch maalissa. Kuva Onevision.fi

Triathlonkauden 2018 ensimmäiset SM-mitalit jaettiin lauantaina Vantaa Triathlonin yhteydessä. Sprinttimatkalla uitiin 750 metriä, pyöräiltiin 20 kilometriä ja juostiin viisi kilometriä.

Henrik Goesch oli miesten odotettu mestari. Joel Af Hällström ja Timi Malinen pysyivät voittajan kannoilla pyöräilyosuuden loppuun asti, mutta juoksuosuudella Turun Urheiluliiton mies meni menojaan.

Maalissa eroa kisassa toiseksi sijoittuneeseen Af Hällströmiin oli kahdeksan sekuntia. Af Hällström oli alle 23-vuotiaiden mestari ja Darby Thomas nousi ripeällä juoksullaan kisan kolmanneksi ja yleisen sarjan SM-hopealle. Neljänneksi sijoittunut Veikka Sarén voitti 17-vuotiaiden mestaruuden ja viidentenä maaliin tullut Malinen oli 19-vuotiaiden mestari. Kuudentena maaliin tullut Tero Setola oli yleisen sarjan pronssimitalisti.

KoistinenMinnaVantaaTriathlonOneVisionMinna Koistinen voitti naisten SM-kultaa. Kuva: Onevision.fi

Koistinen piti Snällin takanaan

Naisten kilpailussa pyöräilyosuudelta viimeiseen vaihtoon saapui viiden naisen ryhmä. Juoksuosuudella Team Cervelo Triathlon Suomen Minna Koistinen osoittautui vahvimmaksi ottaen mestaruuden. Kestävyysjuoksijanakin tunnettu Astrid Snäll pinkoi kilpailun viimeiset viisi kilometriä hurjaa vauhtia nousten lopulta jopa haastamaan Koistista. Maalissa naisten välinen ero oli kuitenkin Koistisen eduksi 12 sekuntia. Snäll otti 19-vuotiaiden mestaruuden. Kolmantena maaliin tullut Anni Antikainen oli yleisen sarjan hopeamitalisti. Pronssi meni Tiina Pohjalaiselle.

Alle 23-vuotiaiden sarjassa mestariksi tuli kisan kuudenneksi sijoittunut Maisa Tuliniemi. 17-vuotiaiden mestari oli Aino Huhtanen.

Vantaa Triathlonilla SM-mitalit jaettiin myös ikäsarjoissa. Viikonlopun aikana kilpailtiin myös perusmatkalla, joilla ripeimpiä olivat Toni Pystö ja Mirka Vahtera.

Tulokset

Juttua korjattu: Juniori-ikäluokissa urheilijat kilpailivat omissa sarjoissaan. Näin ollen yleisen sarjan SM-hopeaa otti Darby Thomas ja pronssia Tero Setola. Naisissa yleisen sarjan hopean otti Anni Antikainen ja pronssimitalisti oli Tiina Pohjalainen.

enervit tri paketti banner

Premiumsport.fi

ulvang banneri