Lance Armstrong tähtää Havaijin Ironman kilpailuun

Entinen huippupyöräilijä USA:n Lance Armstrong ei malta jättää kilpaurheilua. Nyt hänen tähtäimessään on päästä mukaan Havaijin Ironman kilpailuun.

Entinen huippupyöräilijä USA:n Lance Armstrong ei malta jättää kilpaurheilua. Nyt hänen tähtäimessään on päästä mukaan Havaijin Ironman kilpailuun.

Lance Armstrong palaa tavallaan juurilleen, sillä ennen ammattilaispyöräilyuraansa Armstrong aloitti urheilu-uransa triathlonistina. Mutta täyttä Ironman matkaa hän ei ole koskaan aiemmin kilpaillut.

Nyt Armostrongin tarkoituksena on kilpailla useampi Ironman kilpailu ja päästä sitä kautta mukaan Havaijin Ironman kilpailuun 13.lokakuuta. Tulevana viikonloppuna on ohjelmassa ensimmäinen koitos, Panaman 70.3. Ironman kilpailu. Panamaa seuraavat mm. Teksasin ja Floridan Ironman kilpailut ennen Havaijin kilpailua sekä Ranskan Ironman kilpailu.

Tässä vaiheessa kautta Armstrongilla ei ole vielä suuria odotuksia.

– En usko, että vielä nyt on järkevää olla suuria odotuksia ja tavoitteita Panaman kilpailun suhteen. Minun vain tarvitsee mennä paikalle ja suoriutua kilpailusta kunnialla. Ja tämän jälkeen harjoitella ja kehittää heikkoja kohtia 6–7 viikkoa, jos sille on tarvetta ja sen jälkeen sama uudestaan Teksasissa, toteaa Lance Armstrong.

Eniten Armstrong on huolissaan juoksunsa sujumisesta ennen ensimmäistä täyden matkan kilpailuaan.

– Eniten olen huolissani kaikkeen juoksuun liittyvästä. Se on laji, josta olen ollut pisimpään poissa. Määrien ja tehojen lisääminen, ne ehkä huolestuttavat minua eniten. En välitä mitä muut sanovat; Juoksu on kaikkein tärkein osa tässä lajissa. Se tulee viimeisenä ja kilpailu päättyy maratoniin, sanoo Lance Armstrong triathlete.comin haastattelussa.

Armstrong on tullut myös siihen tulokseen, että paino on ratkaisevassa roolissa juoksun sujumisen suhteen.

– Viimeinen ratkaiseva tärkeä asia juoksussa on ruumiinpaino. Kun olet jo urakoinut viisi - kuusi tuntia ja maraton alkaa, niin silloin jokainen gramma, jota kannat, ratkaisee. Juoksuharjoitteluni ansiosta painoni on pudonnut ja se on auttanut kaikessa, kertoo Armstrong.

Armstrong on saanut apuja monilta eri lajien spesialisteilta ja niin myös juoksun suhteen. Lisäksi Armstroniglla on vahva tukijoukko myös kaikkien huoltotoimien suhteen ja käytännössä yksi palkattu päätoiminen huoltaja, joka vastaa hänen lihashuollostaan, fysioterapiasta, hieronnasta ja mahdollisista ongelmista. Armstrong kertoo olevansa onnekas ja etuoikeutetussa asemassa, että hänellä on mahdollisuus näin hyvään tukijoukkoon. Tämän ansiosta Lance Armstrong on saanut harjoitella ilman vammoja ja on todella mielenkiintoista nähdä, millaisia tuloksia hän tulee tulevissa Ironman kilpailuissa saavuttamaan.

Lähde: Triathlete.com


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama