Finntriathlon valloittaa Tahkon

Kuvituskuva. Kuva: Finntriathlon

Kuvituskuva. Kuva: Finntriathlon

Finntriathlon kerää Tahkolle lähes 450 triathlonharrastajaa tulevan viikonlopun aikana.

Lauantaina 16.8. järjestettävään puolimatkan kilpailuun osallistuu reilut 400 kilpailijaa. Puolimatkalla uidaan 1,9 km, pyöräillään 90 km ja juostaan puolimaraton, eli 21,1 km.

- Miesten sarjan kuumista nimistä voidaan mainita mm. Jarmo Hast (2011 EM hopeamitalisti pitkältä matkalta), Tuukka Miettinen ja Jarmo Rissanen. Naisten puolella mukana ovat viime viikonlopun Kuopion perusmatkan SM-hopeamitalisti Anni Antikainen sekä pronssimitalisti Mira Leskinen, kertoo tapahtumapäällikkö Juuso Kutvonen

Tahkolla kilpailemassa nähdään myös mm. toimittaja/tuottaja Baba Lybeck sekä ralliautoilija Kristian Sohlberg, jotka molemmat osallistuvat tapahtumaan hyväntekeväisyysmielessä. Myös UKKO Tahkon osakas, näyttelijä Mikko Leppilampi osallistuu kilpailuun.

- Perjantaina järjestettävään lasten kilpailuun osallistuu yli 30 lasta. Kaiken kaikkiaan jokaisen kilpailijan mukana tulee alueelle 2,7 henkilöä ja he yöpyvät alueella keskimäärin pari yötä, joten tapahtuma on Tahkon alueelle merkittävä, jatkaa Kutvonen

Triathlonkeskus ja täysmatka Tahkolle

Monipuolinen ja viihtyisä ympäristö on houkutellut triathlonharrastajia Tahkolle viimeisen vuoden aikana. Jatkossa määrä kasvaa, sillä Tahko Spa parantaa yhdessä muiden Tahkon alueen toimijoiden kanssa jo ennestään loistavia triathlonharjoittelupaikkoja.

- Tahkolahdelle on pysyvästi merkittynä 750 metrin triathlonuintireitti ja tulevaisuudessa alueelle merkitään eri mittaisia pyörä- sekä juoksureittejä, joista harrastajille tulee myös kartat. Tahkon alueen harjoitteluolosuhteet ovat jo nyt täysin kansainväliset mitat täyttäviä, kommentoi Juuso Kutvonen

Nilsiässä, noin 65 kilometriä Kuopiosta koilliseen sijaitseva Tahko toimii ensimmäistä kertaa triathlonkilpailun näyttämönä. Puitteet ovat huikeat, sillä kaikki on lähellä, mutta tilaa kilpailulle kuitenkin on. Uinti suoritetaan yhtenä kierroksena Syvärijärvessä, pyöräily kahtena lenkkinä ja juoksu kahtena kierroksena Tahkon alueella.

- Olemme erittäin tyytyväisiä ensimmäisen vuoden osallistujamäärään. Hyvien kokemusten ansiosta ensi vuonna Tahkolla järjestetään myös täyden matkan kilpailu, kertoo kilpailunjohtaja Jani Kuvaja. Olemme myös iloisia siitä, että paikalliset seurat ovat lähteneet hyvin mukaan järjestelyihin järjestämällä kilpailupäiväksi talkoolaisia, joita on töissä lauantaina yli 100.

Finntriathlon järjestettiin kesän aikana Tahkon lisäksi kolmella paikkakunnalla: Vanajanlinnassa, Vierumäellä ja Joroisissa.

>> Tapahtumasivut

enervit tri paketti banner


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama