Javier Gomezille kauden toinen MM-kulta

Javier Gomez pyöräilemässä kohti maailmanmestaruutta. Kuva: Nils Nilsen/Ironman.com

Javier Gomez pyöräilemässä kohti maailmanmestaruutta. Kuva: Nils Nilsen/Ironman.com

Javier Gomez juhli neljättä triatlonin ITU-kilpailusarjan maailmanmestaruuttaan vasta viikko sitten maanantaina Edmontonissa, mutta sunnuntaina hän oli jo kilpailemassa ensimmäisestä puolimatkan mestaruudesta Mont-Tremblantissa.

Omia mahdollisuuksiaan etukäteen väheksynyt Gomez oli yksi ennakkosuosikeista. Paljon odotettiin myös vuoden 2008 olympiavoittajalta Jan Frodenolta ja puolustavalta maailmanmestarilta Sebastian Kienleltä.

Gomez ja Frodeno nousivat uintiosuuden jälkeen vedestä kärjessä ja jatkoivat rivakkaa tahtia haluten pitää Kienlen takanaan. Kienle jäi uinnissa peräti kolme minuuttia ja jatkoi alavireisesti pyöräilyssä, missä ero kärkijoukkoon vain kasvoi. Gomezin ja Frodenon mukana pyöräilivät Ben Collins, Joe Gambels, Nils Frommhold, Terenzo Bozzone, Josh Amberger, Tim Don ja Matt Chrabot.

Frodeno pääai juoksuosuudelle kärjessä. Frodeno oli heistä jäljessä 30 sekuntia, mutta viiden kilometrin jälkeen ero oli enää kolme sekuntia. Gomez sai kurottua eroa, jota Frodeno vielä lopussa näytti pystyvän kaventamaan. Espanjalaisella oli kuitenkin voimia kiristää vauhtia ja maalissa hän oli lopult 42 sekuntia ennen Frodenoa.

Tim Don nousi pronssille. Neljänneksi sijoittunut Lionel Sanders teki heikon uinnin jälkeen kovan nousun pyöräilemälä nopeimman ja juoksemalla kolmanneksi nopeimman osuusajan. Gomez oli juoksun nopein ajalla 1:09:27.

Triatlonin MM-puolimatka, miehet

1 Javier Gome ESP 3:41:30
2 Jan Frodeno DEU 3:42:11
3 Tim Don GBR 3:44:38
4 Lionel Sanders CAN 3:46:03
5 Nils Frommhold DEU 3:46:25
6 Joe Gambles AUS 3:46:34
7 Tim Reed AUS 3:47:07
8 Bart Aernouts BEL 3:48:05
9 Terenzo Bozzone NZL 3:48:20
10 Will Clarke GBR 3:48:44


Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama