Hagqvistin blogi: Hyvä Videman!

Onnistuit varmasti provosoimaan Puhtaasti Paras -blogissa monen urheiluihmisen. Jopa minut. Mutta professorimiehen sanomassa on jalo ajatus, totta kai.

(Toim huom. kannattaa lukea alle Tapio Videmanin blogi)

Onnistuit varmasti provosoimaan Puhtaasti Paras -blogissa monen urheiluihmisen. Jopa minut. Mutta professorimiehen sanomassa on jalo ajatus, totta kai.

Urheiluhan on tunnetusti se maailman tärkein asia, jossa siis huijareita on normaalia yhteiskuntaa enemmän. Ei kai kukaan edes kuvittele, että liike-elämässä, politiikassa tai vaikka kuntien erinomaisissa organisaatioissa olisi vilppiä? Sen vuoksi olisi selviö, että olisi myös järkevää poistaa liikenteestä rajoitukset, verot voisi maksaa omantunnon mukaan ja murhaajatkin varmasti ilman lakia ilmoittautuisivat itse katumuksen hetkellä virkavallalle. Niin ja huumeet pitää vapauttaa, koska silloin kielletty hedelmä ei houkuttele nuoria niin helposti huumausaineiden suloisen kipeään maailmaan. Ja ennen kaikkea kaikilla olisi hintojen laskun myötä mahdollisuus laajentaa tajuntaa ja saada arki huomattavasti juhlavammaksi! Tulisihan näillä toimenpiteillä myös yhteiskunnallista säästöä, varsinkin jos vielä lääkkeet saisi haettua apteekista ilman reseptiä. Kerran vuodessa tulisi kaikille kansalaisille vihkonen kotiin, jossa olisi eri lääkkeet eri vaivoihin. Vähenisi turhat lääkäri käynnit!

Tuo Videmanin ehdotus helpottaisi myös huomattavasti urheilun muutosryhmän työskentelyä. Henkilöitä tosi pitäisi silloin vaihtaa, eli löytää nykyiselle porukalle uudet suojatyöpaikat. Muutostyöryhmään nimettäisiin nimittäin nykyisen ryhmän tilalle lääketieteen asiantuntijoita, joiden tehtävänä olisi selvittää parhaat dopingkeinot ja kehittää niitä edelleen. Näin saataisiin lääketieteen huippututkijoille jotain järkevää ja mielekästä tekemistä, joka on paljon mediaseksikkäämpää kuin esim. rintasyöpätutkimus. Ja niin saataisiin kansallinen itsetunto nousuun ja senhän jo itsestään tiedetään vähentävän mm. mielialasairauksia.

Mutta vielä asian tynkääkin. Outoa on tosiaan, että muutosryhmässä ei ole yhtään lääkäriä. On kuitenkin selvää, että huippu-urheilu on kilpavarustelua, haluttiin tai ei. Olisi varmaan aiheellista selvittää laillisia keinoja parantaa palautumista, ehkäistä sairasteluja ja niin edelleen. Tässä ollaan ikävä kyllä käytännön tasolla Suomessa hyvin paljon perässä muuta maailmaa! Perustellaan aina ettei ei ole kunnollisia tutkimustuloksia. Fakta on kuitenkin se, että silloin kun jostain asiasta on olemassa "aukoton" tutkimustulos, niin ollaan 10-20 vuotta jäljessä kehitystä. Suomessa ei liene yhtään lääkäriä, jonka toimenkuvana on pelkästään huippu-urheilun palveleminen? Kyllähän se kertoo ajattelusta jotain kuin Suomen Olympiakomitean ravintolisäyhteistyökumppanin mainoksissa oli ainakin muutama vuosi sitten teksti "Suomen Olympiakomitea suhtautuu varauksellisesti lisäravinteisiin". Tai jotain vastaavaa, mutta viesti oli selkeä.

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Antti Hagqvist

antti_hagqvistAntti Hagqvist on TV:stä tuttu ammattivalmentaja. Tällä hetkellä mies valmentaan muun muassa Jussi Veikkasta, Tiina Bomania ja Jarmo Hastia.


ulvang banneri