Avanti Adventure: Kunto nousussa

Jukolan metsistä on löydetty takaisin ja on hyvä aika hieman muistella reilun viikon takaista Multisport-cupin toista osakilpailua sekä tehdä katsaus joukkueen statukseen matkalla kohti Endurance Questiä. Jukolan muisteluun aikaa ei ole kulunut vielä tarpeeksi. :)

Jukolan metsistä on löydetty takaisin ja on hyvä aika hieman muistella reilun viikon takaista Multisport-cupin toista osakilpailua sekä tehdä katsaus joukkueen statukseen matkalla kohti Endurance Questiä. Jukolan muisteluun aikaa ei ole kulunut vielä tarpeeksi. :)

Luger No Limit Adventure kisattiin 9.6. Nummelassa ja lähiympäristössä. Jo Springissä tutuksi tulleet GPS-seuranta ja maalissa odottava kalasoppa olivat jälleen paikoillaan. Kaikki valmista jännittävään kisaan. Mukavassa noin 15 asteen lämpötilassa käydystä kilpailusta tulikin todella tiukka, voitto ratkaistiin vasta viimeisten kilometrien matkalla.

Menneen kuukauden aikana olemme päässeet harjoittelemaan varsin hyvin. Treeniä ei ehkä ole saatu määrällisesti aivan sitä mitä on suunniteltu, mutta harjoitukset ovat olleet laadukkaita. Kehitys on ollut huomattavaa varsinkin melonnan parissa. Laatu on siis korvannut määrää, ja hyvä niin. Takaraivossa hiertänyt pelko siitä, että emme ehdi harjoitella tarpeeksi alkaa väistyä kun tehty työ näyttää hieman tuloksia. Endurance Questiin on toki vain viisi viikkoa enää aikaa ja tekemistä on paljon. Treenipaniikki on ohitettu, mutta vielä täytyy melan heilua ja pyörien pyöriä ennen heinäkuun loppupuolta. Nyt voimme kuitenkin jättää ylimääräisen puristuksen pois ja keskittyä asioiden oikein tekemiseen. Eli aivan samoin kuin tähänkin asti.

Lieneekö sitten hyvät harjoitukset vaiko kodikas kisaympäristö joka siivitti joukkueemme hurjaan lentoon NoLimitissä. Vaikka harjoittelumme ei olekaan tähdännyt näin lyhyisiin vetoihin, antaa pitkään hallussamme pidetty kärkipaikka jonkinlaista kuvaa oikein tehdystä työstä. Kisassa jäimme lopulta kolmanneksi Hiiltomiesten sekä Omjakonin taakse, mutta suoritukseen kokonaisuutena voimme olla varsin tyytyväisiä. Kuljimme suurimman osan matkaa omaa vauhtiamme. Alussa ehkä hieman lujempaakin, mutta se oli osa taktiikkaa. Toki opittavaakin jäi myös tästä kisasta. Tarkempi raportti jälleen luettavissa: avantiadventure.blogspot.com. Järjestäjän sivuilta löytyy myös oivallista videopätkää: www.multisport.fi.

Lisääntyneet yhteistreenit sekä muu yhteinen touhuaminen yhteistä tavoitettamme kohti näkyy myös joukkueen toiminnassa. Hyväksi kehittynyt joukkuehenki sekä hyvin toimiva joukkueen sisäinen viestintä helpottaa myös kapteenin taakkaa. Kannustava ja rakentava palaute jäsenten välillä, välitön puuttuminen kehityskohteisiin sekä hyvä huumori sekä rohkaisevat haasteen edessä että tuovat varmuutta sille ajatukselle, että tällä porukalla koetaan vielä monet liemet ja soseet ennen heinäkuun loppua. Erittäin hienoa on myös kotijoukkojen kannustus ja tuki. Ilman heidän tukea ja panostusta meidän jokaisen seikkailut jäisivät hyvin lyhyeen. Kiitos!

Pari seuraavaa viikkoa treenataan vielä normaaliin tahtiin, panostuksen ollessa edelleen melonnassa. Muutamat treenit vielä, sitten voidaan hetkeksi keventää. Myös viimeiset varustetestaukset ja -hankinnat työllistävät jonkin verran. Välineiden tulee olla tuttuja ja toimintavarmoja kun niiden kanssa aletaan säätämään villissä luonnossa. Viikko juhannukseen, pian taitetaan heinäkuun puolelle. Kisaa odotetaan nyt hieman jo jännittäen, mutta toisaalta kuitenkin rennoin ja luottavaisin mielin.

- Niko

Kuuntele uusin Latu Podcast

Avanti Adventure blogi

TiimikuvaavantiAvanti Adventure on harrasteurheilijoista koottu seikkailu-urheilujoukkue matkalla kohti ensi kauden koitoksia.

ulvang banneri