2014 Jämi147- Blogisti esittäytyy ja virittäytyy tunnelmaan!

Olisiko 60km vai 40km mukavampi matka? Kiinnitän ääneni 60km matkaan. Tästä kisasta se hiihtokipinä lähti.

Olisiko 60km vai 40km mukavampi matka? Kiinnitän ääneni 60km matkaan. Tästä kisasta se hiihtokipinä lähti.

Vuosi on vaihtunut, samoin Jämi147-tapahtumiin tähtäävä blogisti. Kiitämme ja onnittelemme vielä Jenni Pitkästä menneestä vuodesta. Nyt vuorossa uuden blogistin esittely.

*****************
Moikka!

Olen uusi Jämi147- blogin kirjoittaja. Olen pian 25-vuotias liikunnanohjaaja Maaningalta. Urheilu ja liikunta ovat olleet ikäni yksi tärkeimmistä asioista elämässäni ja onnekseni sain liikunnasta vielä ammatin. Olen liikkunut pienestä pitäen ahkerasti. Lapsena ja nuorena vietin aikani lentopallo ja pesäpallo kentillä. Tuolloin yksilöurheilu ja vieläpä kestävyysurheilu aiheutti lähinnä negatiivisia ajatuksia mielessäni. Mutta noin vain kun ikää tulee lisää, mielenkiinnon kohteet vaihtuvat. Ja vielä kun sattuu löytämään kilpahiihtäjän rinnalleen, niin omatkin mielipiteet muuttuvat.

Kaikki lähti liikkeelle juoksuun hurahtamisesta, joka johti maratonille. Seuraava lajivaltaus oli hiihto ja tätä seurasi triathlon. Myönnän, innostun todella helposti uusista lajeista ja haluan kokeilla kaikkea, mikä vaikuttaa hauskalta ja missä voi haastaa itsensä fyysisesti ja henkisesti. Olen 3 vuoden aikana kokeillut monia lajeja ja tällä hetkellä itseäni kutkuttaa eniten juoksu ja hiihto.

Työskentelen LadyLinellä liikunnanohjaajana. Työpäiviini kuuluu mm. jumppien ohjausta, kuntosaliohjausta ja toimistotöitä. Työni on melko fyysistä, joten se sanelee aika paljon omien treenien määrät ja sisällöt. Onnekseni kevät puoli näyttää siltä, että pystyn tekemään enemmän omia treenejä! Poikaystäväni toimii hiihtovalmentajana ja onkin luvannut "valmentaa" minua Jämi Craft triplaan. Saa nähdä mitä tästä hommasta tulee, tsemppauksesta ei jää ainakaan kiinni.

Olen treenaillut  kahden vuoden ajan parantaakseni omaa kestävyyskuntoani. Haluaisin kovasti tehdä enemmän määräharjoittelua, mutta valitettavasti omat velvollisuudetkin on hoidettava. Mielestäni paras treeni on pitkälenkki 3-5h. Pitkällä lenkillä tuntuu, että ajatukset selkenevät ja raikas ulkoilma antaa pirteyttä ja energiaa päiviin. Ihan niin paljoa en tykkää treeneistä, jossa tehdään anaerobisia osioita. Tällä hetkellä itseltä puuttuu itseni eteenpäin "potkimisen" voima. Tyydyn liian helposti ns. mukavaan vauhtiin ja tuntemukseen. Tässä asiassa on parannettavaa!

"Kaikki on mahdollista ja kaiken voi tehdä paremmin"

Viisi viikkoa enää Craft Triplan hiihtokisaan. Ulos katsellessani on hieman epätodellinen olo. 4 vuotta Lapissa asuessani ei tarvinnut potea lumen puutetta. Tällä hetkellä kun kotimme on Maaningalla, Pohjois-Savossa, lumen puute on käsittämätön! Eletään tammikuuta ja maa on lumeton. Lappiin onkin ollut kova ikävä koko syksyn ja talven ajan. Ei auta kun toivoa parasta, että saamme pian tällekin korkeudelle lunta. Odotan tulevaa hiihtokisaa iloisin mielin. On kutkuttavaa päästä pukemaan numerolappu rintaan ja päästä katsomaan mitä omalla kropalla on annettavissa Jämin laduille.

 

emmi 1blog2iNäitä Levitunturin maisemia kaipaan. Levi oli viime keväänä kotini.

Tällä viikolla olen päässyt treenaamaan kohtalaisesti. Lajina on ollut lähinnä juoksu. Tunteja kertyi noin 14h, joten määrällisesti ihan ok viikko. Juoksun lisäksi kävin polkemassa sisäpyöräily tunnilla ja salin kuntopyörällä. Tunti oli LesMillsin RPM – tunti jossa riitti vauhtia. Tavoitteena oli tehdä PK-treeni, mutta vähän lipsahti välillä VK:n puolelle. Onneksi kuntopyörällä ei tuottanut ongelmaa pysytellä PK- sykkeissä. Viikon paras treeni oli ehdottomasti juoksu PK 1,5h. Tein treenin metsäpoluilla. Vauhtia lenkkiin toi epämääräisten äänten kuuluminen kun olin umpimetsässä. Kummasti oma vilkas mielikuvitukseni sai näkemään kaikkea nälkäisestä karhusta aina hirviin saakka. Kyllä kuulkaa tossu liikahti vikkelästi eteenpäin! Tämän päivän pitkä lenkki vaihtui perheemme uusimman tulokkaan, 12 viikkoisen koiranpennun Nipsun, tutustuttamiseen lähimetsään sekä penkkiurheiluun. Tv:stä raikui maastohiihdon Suomi Cup – viestit. Mahtavaa urheilunjuhlaa ylen2 kanava tarjoaa sunnuntaisin!

Tulen kirjoittelemaan tänne blogiin omasta treenaamisesta, yleisesti liikunnasta ja urheilusta ja varmasti "puuta heinää". Käy välillä kurkkaamassa täällä miten tällä likalla menee kohti Jämi Craft Triplaa.

Reipasta viikkoa kaikille!

Jämi147-blogi

emmiJämi147-blogissa seurataan 24-vuotiaan Emmi Rönkön matkaa kohti vuoden 2014 Jämi147-tapahtumia.

"Olen harrastanut kestävyysliikuntaa parin vuoden ajan. Näiden vuosien aikana olen kestävyysurheilu-kärpäsen puraisemana osallistunut muutamaan triathlon-kilpailuun ja maratoniin.

Henkilökohtainen tavoitteeni kestävyysurheilussa on itseni voittaminen! Haluan laittaa itseni fyysisesti tiukoille ja henkisesti haluan näyttää itselleni, että minä pystyn, kun haluan!"

Tapahtumasivut:
http://www.jami147.fi/

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri