Jämi147-blogi: Teeniohjelman muutoksia ja rauhoittumisen taidon opettelua

Viikko 3

Viikon kuumin puheenaihe ruokapöydässämme on ollut treenimuutokset. Syynä tähän on ollut koko viikon kestäneet kirpeät pakkaset. Tälle viikolle suunnitellut hiihtotreenit piti korvata muulla treenillä. Korvaaviin treeneihin on kuulunut juoksumatolla juoksua, kuntopyörällä ajoa, jumppaa ja laiskottelua. Henkilökohtaisesti en hirveästi tykkää kun treeniohjelmaan tulee muutoksia sään tai jonkin pakollisen menon takia. Itselleni tulee aina "itsensä pettämis" -fiilis. Jään aina miettimään, että oliko muutos pakollinen ja parhaimmillani syytän itseäni laiskuudesta. Ei kai tuo -23 pakkanen nyt niin kamalaa ole? Enkö muka oikeasti voi mennä sinne hiihtämään? No, onneksi varpaat jäätyvät 10 minuutissa ja sitten löydänkin itseni tulikuuman suihkun alta.

Vielä viime keväänä olin innokas treenimäärien kerääjä. Tärkeintä oli, että treenipäiväkirjasta löytyi mahdollisimman monta tuntia treeniä viikossa. Menin lenkille, vaikka siinä ei ollut järkeä. Pieni karheus kurkussa tai koulustressi ei hidastanut menoa. Opinkin silloin todella hyväksi aikataulusuunnittelijaksi. Jos treenin pituus piti olla 1,5h niin treeni todellakin kesti vähintään 1,5h. Treenin laadusta ei ollut kyllä takeita... Onneksi tällä hetkellä asia on hieman toisin. Kokopäivätyö vie viikosta sen verran tunteja, että treenien ehdoilla ei voi mennä. Kotikin pitäisi hoitaa, lämmittää leivinuunia, hoitaa koiraa yms. On ollut rentouttavaa huomata, että nykyään ne treenitunnit eivät ole päivän tärkein tehtävä. Tunteja tulee vähemmän, mutta nautin niistä enemmän ja uskon, että laatu on parempaa.

jamiblogi 200114 kuva1Työpäivien pelastus, kompressio – sukat.

Tällä viikolla on tullut kaivettua muitakin talviurheiluvälineitä kuin suksia esiin. Nimittäin luistimet! Luistimista tulee yleensä heti mieleen ala-aste ajat: Aamulla klo 8 Emmi 7-v. istuu lumipenkassa ja yrittää avata luistinten nauhoja, joissa on vielä edellistalven solmut kiinni. Ei, ne solmut ei todellakaan irtoa rukkasilla vaan ne ihanan lämpimät rukkaset on otettava pois. Sormet jäätyvät heti eikä solmut aukea. Onneksi hampaiden avulla nauhat selviytyvät. Sitten pitääkin tunkea kaikin voimin luistin jalkaan. Ei mahdu, villasukka on rutussa ja kohta on suukin rutussa! Kymmenen minuutin taistelun jälkeen Emmi voittaa luistimet 1-0. Liikuntatunnilla luistimet painavat koko ajan jalkoja. Varpaat ovat jäässä. Peppu kipeä lukuisten kaatumisten takia... Nykyään luistimet menevät helpommin jalkaan, villasukat eivät ole rutussa ja on ihana olla ulkona! Suosittelen kaikkia koittamaan vaikka muistot eivät olisi ruusuisia.

Viikon liikunnat kokivat muutoksia sään vuoksi ja ja ja ja ja ja... Maanantain liikunnat tuli tehtyä töissä. Ryhmäliikuntaohjauksia oli neljä tuntia: spinningiä, bodypumpia, kahvakuulaa ja RVP:tä. Tunnit olivat lihaskuntopainotteisia ja sellainen olo olikin illalla. Kompressio – sukat ovat pelastaneet monet työpäivät ja niin kävi nytkin. Tiistai oli rento päivä. Illan joogatunti avasi edellispäivänä jumittuneita lihaksia ja rauhoitti mieltä. Keskiviikko kului ryhmäliikuntaohjauksissa ja sisäpyöräillen. Seuraavat päivät sunnuntaihin saakka uhmasin pakkasta ja koitin ulkoilla ja tein korvaavia treenejä. Sunnuntain herne oli pakkasen takia jo niin syvällä nenässä, että nautin olosta sisätiloissa. Lenkkikaverikin oli todella "innokas" ulos lähtijä.

jamiblogi 200114 kuva2Lenkkikaveri lenkille lähdössä?

Enää neljä viikkoa JämiCraftTriplan hiihtokisaan! Toivottavasti ensi viikolla pääsen jo ladulle, alkaa nimittäin kohta "puntti tutisemaan" jännityksestä. Suksihuoltajakin meinaa kisaan osallistua. Uhkaa tulla loppuverryttelynä minua vastaan. Monesti olen kuullut tämän kesällä ennen kisaa, mutta koskaan ei ole toteutunut. Kisan omista tavoitteista ja valmistautumisesta kirjoittelen ensi viikolla.
Uhmataan porukalla pakkasta ja nautitaan auringosta!

- Emmi

Jämi147-blogi

emmiJämi147-blogissa seurataan 24-vuotiaan Emmi Rönkön matkaa kohti vuoden 2014 Jämi147-tapahtumia.

"Olen harrastanut kestävyysliikuntaa parin vuoden ajan. Näiden vuosien aikana olen kestävyysurheilu-kärpäsen puraisemana osallistunut muutamaan triathlon-kilpailuun ja maratoniin.

Henkilökohtainen tavoitteeni kestävyysurheilussa on itseni voittaminen! Haluan laittaa itseni fyysisesti tiukoille ja henkisesti haluan näyttää itselleni, että minä pystyn, kun haluan!"

Tapahtumasivut:
http://www.jami147.fi/

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri