Jämi147-blogi: Hiihtoa!

Tällä viikolla olen saanut avata uudestaan hiihtokauden! Kävin hiihtämässä lammen jäällä pari lenkkiä viikonlopun aikana.

Lauantaiaamuna oli ohjelmassa tasatyöntöä aerobisella kynnyksellä noin tunti. Lähtiessäni ajattelin, että onpa kiva aloittaa hiihtäminen helpolla lenkillä. Helppoahan se hiihtäminen on kun sitä pääsee tekemään useammin. Alkulenkistä meno oli melko kömpelöä, kroppa ei millään meinannut muistaa hiihtoliikkeitä. Parasta lenkissä oli vielä se, että satuin kaatumaan pari kertaa. Ei siinä mitään jos kaatuu, mutta onnistuin siinä kahdesti ja tosiaan olin lammen jäällä eli tasaisella hiihtämässä. Sunnuntain hiihto lenkki olikin jo onneksi helpompaa tekemistä. Ohjelmassa oli yhdistelmä harjoitus: Hiihto perinteinen 1h + juoksu 1,5h PK. Hiihto "maistui" niin hyvin, että hiihdinkin 2h ja kävin sitten vain pienellä juoksulenkillä. Pari tuntia tuon lenkin jälkeen leveäselkälihas muistutti itsestään, samoin kuin vatsalihakset ja lonkankoukistajat. Nyt illalla siis tiedossa lyhyt juoksulenkki ja venyttelyä!

jamiblogi 270114 kuva1Sunnuntaina parin tunnin päikkäreiden jälkeen virkeänä lenkille lähdössä

Viikon muutkin treenit menivät suunnitelmien mukaan. Töissä paljon lihaskuntotreeniä ja pyöräilyä, muuten juoksua ja hiihtoa peruskestävyys alueella. Parina kesänä vaivannut jalkapohja ja kantapää ovat olleet nyt paremmassa kunnossa ja on ollut nautinnollista juosta ilman kipua. Toivottavasti jalkapohjat pysyvätkin näin hyvässä kunnossa. Enemmänkin voisin tehdä lihashuoltoa joka varmasti ennalta ehkäisisi vammoja paremmin! Lähes päivittäin tulee kyllä käytettyä foam rolleria kehonhuoltamisessa. Yleensä rullailen sillä vain selkää ja reisiä. Kyseisen välineen käyttämiseen jää muuten melko helposti koukkuun. Liekö syynä se, että rullailun jälkeinen tunne varsinkin selässä on todella rentouttava.

Tällä viikolla olen pohtinut omia tavoitteita Jämi42 – hiihtoon. Sijoitustavoitteita en pysty tekemään, koska en pysty arvioimaan omaa kuntoani muihin osallistujiin. Enkä muutenkaan yleensä aseta itselleni sijoitustavoitteita. Toki mietin mihin voisi olla mahdollisuuksia, mutta se jää vain spekuloinnin asteelle. Jämi42- hiihdon tavoitteenani on tehdä sellainen hiihto, että maalin jälkeen en jaksaisi jatkaa enää metriäkään. Olen monen kisan jälkeen todennut, että voisin ihan hyvin vielä jatkaa. SE TUNNE ON ÄRSYTTÄVÄ! Jos saan hiihdettyä ns. nousujohteisesti maaliin ja jaksan pitää itseäni matkan aikana tiukoilla niin, olen tyytyväinen. Tämä vaatii varmasti paljon henkistä kanttia. Tätä varten ajattelin tehdä ennen hiihtoa mielikuvaharjoittelua. Liikunnanohjaaja opinnoissa syvennyimme paljon psyykkiseen valmennukseen ja nyt aion käyttää oppejani todella hyödyksi!

Henkisen kantin lisäksi itsensä tiukoilla pitäminen vaatii myös fyysistä puolta. Parissa viikossa ei enää ihmeitä tehdä, mutta tämän hetken paras mahdollinen tekeminen on mahdollista. "Valmentajani" mukaan pyrin nyt tekemään pari viikkoa hyviä "normaaleja" ja pitkiä peruskestävyys harjoituksia ladulla. Lisäksi pari reipasvauhtista treeniä mukaan, jotta kroppa tottuisi työskentelemään reippaamminkin. Jossain treenissä pitäisi koittaa miten vatsa suhtautuu pitkästä aikaa geeleihin. Viime kesänä todettu keliakia on laittanut ruokailujani hieman uusiksi ja en ole vielä uudella ruokavaliolla koittanut geelejä. Toivottavaa olisi, että vatsa ei laittaisi karusellia päälle geelin ansiosta. Onneksi valmistajia on monia ja muutenkin vaihtoehtoja energiatankkaamiseen löytyy.

Postimieskin muisti minua viikolla. Tiistaiaamun piristyksenä posti toimitti salomonin kengät! Kovin ovat kevyet ja hyvät jalassa. Kengät varmaan "lennättävät" minut syksyllä Jämin kisoissa maaliin!

jamiblogi 270114 kuva2

Liukkaita latuja kaikille!

Jämi147-blogi

emmiJämi147-blogissa seurataan 24-vuotiaan Emmi Rönkön matkaa kohti vuoden 2014 Jämi147-tapahtumia.

"Olen harrastanut kestävyysliikuntaa parin vuoden ajan. Näiden vuosien aikana olen kestävyysurheilu-kärpäsen puraisemana osallistunut muutamaan triathlon-kilpailuun ja maratoniin.

Henkilökohtainen tavoitteeni kestävyysurheilussa on itseni voittaminen! Haluan laittaa itseni fyysisesti tiukoille ja henkisesti haluan näyttää itselleni, että minä pystyn, kun haluan!"

Tapahtumasivut:
http://www.jami147.fi/

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri