Jämi147-blogi: ”If you can dream it, you can do it”

Treenit kulkee, kun mieli on aurinkoinen. Vaikka itselläni on tullut vastoinkäymisiä kuukauden sisällä, niin ihan hyvin tässä porskutellaan.

Magneettikuvat näyttivät, että polvesta ovat kierukka ja nivelside revenneet. Tällä hetkellä kuntoutan polvea aktiivisesta parin viikon ajan. Mikäli kuntoutus ei tuota haluttua tulosta (polven liikeradan pitäisi suurentua), edessä on tähystysleikkaus. Kuntoutukseen kuuluu kipeän jalan lihasten vahvistus ja aktivointi erilaisilla lihaskuntoliikkeillä, sekä vesijuoksu/uinti. Uinti ja vesijuoksu treenit teen paikallisessa kylpylässä, Fontanellassa. Tänään treeniohjelmassa oli kuntoutustreenit kuntosalilla ja uinti. Lihaskuntotreenin alkuun oli tarkoitus lämmitellä kuntopyörällä. Vielä kuntopyörällä polkeminen ei onnistunut, sillä polvi ei koukistunut tarpeeksi. Uinti tuntuu taas pienen tauon jälkeen todella mukavalta. Tauon jälkeen ensimmäiseen uintitreeniin lähtiessäni mielen valtasi pieni pelko siitä, olinko unohtanut kaikki "uintioppini". Onneksi pelko osoittautui turhaksi. Uinti kulki lähes siihen malliin mihin olin jäänyt syksyllä. Vasemman käden veto on kyllä edelleen hieman holtiton. Jospa sekin käsi palaisi treenien kautta ruotuun.

Luulen, että aika monen penkkiurheilijan televisio on huutanut pari edellistä viikkoa todella ahkerasti. Itselleni etenkin hiihtourheilu kuuluu olympialaisten suosikkilajeihin. Ja miten hienosti olympialaiset menivätkään juuri hiihdon puolella. Tunnustan, että parisprinttien aikana naapurit saattoivat kuulla selostukseni ja rääkymiseni seinän takaa. Huh, mitä kisoja, aivan huikeaa urheilun juhlaa. Vaikka ei tunne olympialaisen mitalihiihtäjiä henkilökohtaisesti, niin kyllä silti itsellänikin onnenkyyneleet valuivat poskille. Hyvä, että olympialaiset kestävät vain pari viikkoa kerrallaan. Nyt telkkaria voikin pitää viikonloppuun saakka kiinni. Viikonloppuna katsotaan miten Salpausselällä käy.

Jämi42-kisaan minulla ei tosiaan ole asiaa. Olen siirtänyt katseet jo Jämin pyöräily- ja juoksukisoihin. Toivottavasti Jämillä päästäisiin kuitenkin kisa hiihtämään. Vajaat pari viikkoahan kisaan on aikaa, joten kisaan valmistavia treenejä kannattaa jo alkaa miettimään ja toteuttamaan.

Samalla kun tässä kirjoittelen, taustalla näkyy sopivasti ylen sääennuste. Uskomatonta mikä helmikuu, tai oikeastaan koko talvi, on meneillään. En itse muista näin lauhaa talvea olleen koskaan. Lumet sulaa ainakin meidän korkeudelta vauhdikkaalla tahdilla. Saa nähdä onko huomenna aamulla enää laisinkaan valkoista ihmettä maassa. Olosuhteillehan ei voi mitään, otetaan vastaan se mitä tulee ja pyritään pysymään positiivisina!

Viime viikolla löysin loistavan tsemppilausahduksen meidän kotimme seinälle. Liimasimme sen näkyvälle paikalle kotiin, siltä se muistuttaa ja tsemppaa meitä joka päivä. Onko sinulla jokin tsemppilausahdus?

jamiblogi250214

Terkuin Emmi

Jämi147-blogi

emmiJämi147-blogissa seurataan 24-vuotiaan Emmi Rönkön matkaa kohti vuoden 2014 Jämi147-tapahtumia.

"Olen harrastanut kestävyysliikuntaa parin vuoden ajan. Näiden vuosien aikana olen kestävyysurheilu-kärpäsen puraisemana osallistunut muutamaan triathlon-kilpailuun ja maratoniin.

Henkilökohtainen tavoitteeni kestävyysurheilussa on itseni voittaminen! Haluan laittaa itseni fyysisesti tiukoille ja henkisesti haluan näyttää itselleni, että minä pystyn, kun haluan!"

Tapahtumasivut:
http://www.jami147.fi/

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri