Jämi147-blogi:Treenit, juhlat ja kalojen höynäytys

Treenit ovat edenneet melko kosteissa olosuhteissa. Treeni muotoina ovat olleet uinti, vesijuoksu ja kuntosaliharjoittelu.

Fontanella –kylpylässä minun on mahdollista tehdä mukavia yhdistelmä treenejä. Ohjelmassani on ollut erilaisia voimatreenejä yhdistettynä useimmiten uintiin ja vesijuoksuun. Vesijuoksu on ollut enemmän kuntouttavana elementtinä. Kuntoutus on tuonut pieni positiivisia muutoksia polven liikerataan, mutta paremminkin voisi mennä. Kuntosalilla olen tosiaan pääosin tehnyt perusvoima-, nopeusvoima -ja voimakestävyys-treenejä. Oma lemppari kuntosalitreeni on yleensä perusvoimatreeni. Siinä saa kunnolla "ähertää" painojen kanssa ja kropan väsynyt tunne treenin jälkeen on palkitseva. Salitreenien liikkeet ovat pääosin vain ylä –ja keskivartalolle. Eniten kaipaan rinnallevetoa. Tällä hetkellä se ei polven kunnon takia onnistu. Rinnalleveto on tuttu liike, mutta edelleen tekniikka vaatii tarkkailua. Lempparin liikkeestä tekee sen monipuolisuus ja tekninen haastavuus.

Uintitreenit ovat sujuneet melko hyvin. Teknisesti uinti sujuu vaihtelevasti. Eniten ongelmia tuottaa vasemman käden käsiveto. Vasemman käden veto lähtee avautumaan/karkaamaan sivulle todella helposti. Ensi viikolla olenkin menossa seuran uintitreeneihin, jotta saisin lisää vinkkejä omiin uintitreeneihin ja tekniikkaan. Uinnissa lempparitreeni on matkauinti –treeni PK –vauhdilla. Kyseisessä treenissä pääsee syvemmälle omaan uintiin ja etenkin tekniikkaan. Monesti otankin 100m välein ajatusta eri teknisiin seikkoihin, joihin keskityn. Sarjan lopussa pyrin ns. keskittymään yleisesti tekniikkaan ja uimaan rennosti.

Kuopiossa järjestettiin viikko sitten Iivon kansanjuhla. Olimme mieheni kanssa paikalla. Hienosti se Iivon kultamitali kyllä kiilteli kymmenien metrien päähän. Parasta illassa oli, kun screenillä näytettiin parisprintin loppumetrit ja selostuksena oli Yle Puheen kisaselostus. Selostus oli sen verran viihdyttävä, että kuuntelimme vielä kotona selostusta uudelleen. Suosittelen kuuntelemaan mikäli et ole vielä sitä kuullut.

Lämpimät kelit ja auringon paiste on houkutellut jäälle "pilikille". Mikähän siinä on, että kun saa yhden kalan niin sitten on pakko jäädä pilkkimään jotta niitä saisi lisää. Tänään kalat olivat kallavedessä niin nälkäisiä, että emme olisi malttaneet tulla kotiin laisinkaan. Helposti lähtee tämän homma kilpailemiseksi. Vissiin pikkusen kilpailuviettiä veressä!jamiblogi 100313"Pilikillä" Lämmin keli on koitunut tänä vuonna monen hiihtokisan/tapahtuman murheeksi. Niin kävi myös Jämi42 –kisan. Järjestäjien iso työmäärä ikään kuin sulaa lumen mukana hukkaan. Sääoloillehan emme voi kukaan mitään, joten suunnataan kaikki katseet jo ensi talven Jämi42- kisaan. Itse en ainakaan usko, että ensi talvi olisi näin "huono". Monet ovat tainneet jo kaivella pyöriä varastosta esille. Etenkin maastopyörällä pääsisi hyvin treenaamaan jopa maastoon. Itse innostuin maastopyöräilystä viime kesänä. Laji on psyykkisiltä ominaisuuksiltaan kuin suunnistus > ajatuksen on oltava koko ajan omassa tekemisessä tai kaatuu/ eksyy kartalta. Tällä viikolla suunnittelimme tekevämme oman suunnistusreitin lähimetsäämme. Jukolaan on enää pari kuukautta aikaa ja tänä keväänä kelin puolesta treeniaikaa kisaan olisi hyvin. Edellisen kerran suunnistin marraskuussa, joten eipä jäisi sen lajin lepokausi pitkäksi.


Jämi147-blogi

emmiJämi147-blogissa seurataan 24-vuotiaan Emmi Rönkön matkaa kohti vuoden 2014 Jämi147-tapahtumia.

"Olen harrastanut kestävyysliikuntaa parin vuoden ajan. Näiden vuosien aikana olen kestävyysurheilu-kärpäsen puraisemana osallistunut muutamaan triathlon-kilpailuun ja maratoniin.

Henkilökohtainen tavoitteeni kestävyysurheilussa on itseni voittaminen! Haluan laittaa itseni fyysisesti tiukoille ja henkisesti haluan näyttää itselleni, että minä pystyn, kun haluan!"

Tapahtumasivut:
http://www.jami147.fi/

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri