Jämi147-blogi: Ensimmäisten juoksulenkkien fiilikset

Pari viikkoa onkin ehtinyt vierähtää edellisestä kirjoituksesta. Savossa on ollut hyvät aurinkoiset ilmat, joten aikaa on tullut vietettyä mieluummin ulkona kuin sisällä. Treenit on kulkenut olosuhteisiin nähden kiitettävästi. Olen päässyt jo jopa kokeilemaan juoksua!

Vaikka juokseminen tuntuu tällä hetkellä todella raskaalta, se on huippua. Ensimmäinen juoksu "lenkki" oli psyykkisesti raskas. Meno tuntui siltä, kuin en olisi koskaan nähnytkään juoksulenkkareita, saati juossut niillä. Mietin, että mitä ihmettä olen tehnyt väärin kun kunto tuntuu tippuneen hyvin pohjalle. Onneksi juoksu on alkanut kulkemaan hieman paremmin kilometri kilometriltä. Tällä hetkellä juoksulenkkien pituus on ajallisesti maksimissaan tunti. Tunnin jälkeen polveen tulee pieniä kipuja, joten olen siinä vaiheessa yleensä kantanut luuni kotiin mahdollisimman nopeasti.

Olin seuraamassa ystäväni kanssa Rukalla maastohiihdon Suomen cupin viimeisiä kisoja. Aurinko ja lämmin ilma helli mukavasti ja ainakin kisaturistina matka oli erittäin onnistunut. Molempina päivinä urheilijat kiersivät 2,5km reittiä, joka oli katsojan kannalta hyvä juttu. Kisaa pystyi seuraamaan helposti paikanpäällä. Toki osa urheilijoista varmaan kiertäisi mieluummin vähän pidempää lenkkiä, varsinkin kun siihen oli mahdollisuus. Olimme seuraamassa kisaa kisareitin pisimmän ja ehkä raskaimman nousun kohdalla. Täytyy sanoa, että helpoltahan se hiihtäminen näyttää kun sen osaa. Tässä tapauksessa onnekseni jouduin jättämään omat sukseni kotiin, koska muuten olisin varmasti halunnut käydä kellottamassa oman ajan noususta ja verrata sitä urheilijoiden aikoihin. Urheilijoiden aikoja sai mitata sekuntikellolla, luulen että minun ajan olisi voinut ottaa kalenterilla.

jamiblogi 080414Jämiblogistimme piipahti Rukalla.Olen aloittanut polven kuntoutuksen vuoksi fysioterapia hoidot. Fysioterapeutin mukaan minun tulisi kehittää syviä keskivartalon tukilihaksia ja keskimmäistä pakaralihasta (näille on ihan jotkut hienot termit, mutta en muista niitä). Olen koko ikäni pitänyt lihaskuntoni hyvässä kunnossa, mutta nyt sen viimeistään tajuaa miten tärkeää on tehdä asiat oikein ja miettiä mitä tekee mistäkin syystä. Tiedossa on siis eristäviä lihaskuntoliikkeitä, jotka näyttävät tehottomilta, mutta hapottaakin mukavasti. Kipeän polven liikerata on kehittynyt parin viikon aikana mukavasti ja nyt näyttää siltä, että leikkaustarvetta ei ole. Nyt vain ahkeraa kuntoutusta, niin kaikkia kesän kisahaaveita ei tarvitse heittää romukoppaan.

Mieheni oli nostellut kesäkenkiä esille ja sieltä löytyi minun "punaiset paholaiset", kisalenkkarit. Olen käyttänyt niitä todella säästeliäästi, joten ne ovat vielä hyvässä kunnossa. Niitä katsellessa kisakuume nousee ja taidankin tästä siirtyä Juoksija-lehden kisakalenterin pariin.

-Emmi


Jämi147-blogi

emmiJämi147-blogissa seurataan 24-vuotiaan Emmi Rönkön matkaa kohti vuoden 2014 Jämi147-tapahtumia.

"Olen harrastanut kestävyysliikuntaa parin vuoden ajan. Näiden vuosien aikana olen kestävyysurheilu-kärpäsen puraisemana osallistunut muutamaan triathlon-kilpailuun ja maratoniin.

Henkilökohtainen tavoitteeni kestävyysurheilussa on itseni voittaminen! Haluan laittaa itseni fyysisesti tiukoille ja henkisesti haluan näyttää itselleni, että minä pystyn, kun haluan!"

Tapahtumasivut:
http://www.jami147.fi/

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri