Harjamäki: Universiadiblogi 4.1 / 12

Shenzhen, kisakylä 17.8.2011 kello 7:25

Sain eilen ennen nukkumaan menoa käsiini eräjaot reilun kolmen tunnin päästä juostaviin alkueriin. Erät ovat melko tasaisia ja molemmissa on ainakin yhdeksän juoksijaa, jotka taistelevat finaalipaikasta. Omaksi onnekseni pääsin juoksemaan jälkimmäiseen erään.

Shenzhen, kisakylä 17.8.2011 kello 7:25

Sain eilen ennen nukkumaan menoa käsiini eräjaot reilun kolmen tunnin päästä juostaviin alkueriin. Erät ovat melko tasaisia ja molemmissa on ainakin yhdeksän juoksijaa, jotka taistelevat finaalipaikasta. Omaksi onnekseni pääsin juoksemaan jälkimmäiseen erään.

Päättelin listoja katsellessani, että ensimmäisen erän kovin juoksija Turkin Halil Akkas ei halua juosta kovaa, koska hän on yleensä juossut kisoissa sekä vitosen että esteet ja haluaa näin ollen säästellä voimiaan. Toisaalta erässä on myös kaksi kovaa espanjalaisjuoksijaa, jotka voivat pitää vauhtia vaikka vuorovedolla. Omassa erässäni laskeskelin, että ainakaan Etelä-Afrikan Edwin Molepo ei tyydy ihan kävelyvauhtiin. Hän lähtee yleensä pitämään paukusta hyvää vauhtia, tai ainakin niissä alkueräjuoksuissa, joissa olen hänet nähnyt, on niin tehnyt.

Olen omassa erässäni kauden parhaiden aikojen vertailussa sijalla kahdeksan ja edelläni on ainakin kolme kaveria, jotka lasken hyvällä juoksulla pystyväni voittamaan. Tottakai lähden tavoittelemaan mahdollisimman hyvää sijoitusta ja vähintäänkin omaa kauden parasta tulostani. Toisaalta uskon, että sijoittumalla erässäni viidenneksi, on finaalipaikka jo erittäin lähellä. Finaaliin pääsee suoraan molempien erien neljä parasta ja lisäksi neljä nopeinta aikaa kärkisijojen ulkopuolelta.

Tuntemukset ennen kisaa ovat oikein hyvät ja varmaan ensimmäistä kertaa tänä vuonna mistään ei kolota. Takana on melkoinen liskojen yö, mikä on varmaan ihan hyvä juttu. Ainakaan kisajännitystä ei tällä kertaa puutu. Välillä tuntuu, että kisoista on tullut vähän liiankin rutiininomainen tapahtuma ja jännitys on jäänyt tulematta. Nyt kamat kasaan ja kentälle.

Universiadiblogi 4.2. / 12

Shenzhen, kisakylä 17.8.2011 kello 15:15

Juoksijoiden tasoon nähden ensimmäinen erä suorastaan käveltiin. Voittoaika oli 8.53,23. Hidas ensimmäinen erä antoikin toisen erän juoksijoille hyvät mahdollisuudet tiputtaa ensimmäisessä erässä juosseita kovia jamppoja ulos finaalista. Päätin starttiviivalla, että missään tapauksessa ensimmäinen tonni ei saa valua yli kolmeen minuutin. Juoksijat erässäni olivat täysin haluttomia vetohommiin, joten ajauduin kärkeen. Pidin johtopaikan kolmisen kierrosta, jonka jälkeen Etelä-Afrikan Molepo siirtyi johtoon. Sain kisan aikana varmaan kymmenen kertaa iskun nilkkaan tai muualle jalkoihin ja se sotki pahasti rytmiä. Lantion asento ei myöskään ollut paras mahdollinen, minkä vuoksi esteen ylitykset olivat pahasti takakenoisia. Matka alkoi painaa todella pahasti reilu kierros ennen maalia. Taistelin kuitenkin tönkköreisillä maaliin ajassa 8.54,97. Vaikka jäinkin erän voittajasta viimeisellä kierroksella lähes 10 sekuntia pystyin silti kukistamaan tarpeeksi porukkaa ensimmäisestä erästä ja selviytymään aikavertailun kautta finaaliin.

Kauden tasooni nähden juoksu oli lupauksia herättävä: Aikaero, matkustus, Lappeenrannan kisasta vain kolme päivää, 34 astetta lämmintä kisan aikana, aamukisa ja hieman vajavainen tekniikka eivät voineet olla vaikuttamatta tulokseen. Nyt onnistunut viimeistely ja virheiden poistaminen juoksusta niin tulos voi olla finaalissa vaikka kuinka hyvä. Lauantain kisassa minulla ei olekaan muuta kuin voitettavaa, sillä selvisin mukaan huonoimmalla kauden tilastotuloksella. Peesiin ja lopussa ohi. Tavoitteena voisi olla vaikkapa kahden vuoden takaisen yhdeksännen sijan parantaminen.

- Mäyrä

Harjamaki

Joonasta tukevat:

Seinjoen_Energia

nordea

minimani

Hammaslaboratorio, erikoishammasteknikko Jukka Ropponen Oy: http://www.saunalahti.fi/~pannola/jukkaropponen/

J_Rinta_Jouppi

rinta_joupin_autoliike

Urheilu_shop

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Joonas Harjamäki

harjamaki_1Estejuoksija Joonas Harjamäki on tekemässä läpimurtoa kansainväliselle tasolle. Viime vuonna mies paranteli ennätystään lukemiin 8:35.75 ja sillä irtosi paikka EM-kisoihin.


ulvang banneri