Harjamäki: Universiadiblogi 5 / 12

5.1 Shenzhen, kisakylä kello 15:00

Kahden välipäivän viettäminen tällaisessa paikassa maistuu puulta. Niin mielelläni käveleskelisin ulkona ja tutustuisin kaupunkiin. Ulkona on kuitenkin liian kuuma, että viitsisin mennä sinne liian pitkäksi aikaa löysyttämään paikkoja.

5.1 Shenzhen, kisakylä kello 15:00

Kahden välipäivän viettäminen tällaisessa paikassa maistuu puulta. Niin mielelläni käveleskelisin ulkona ja tutustuisin kaupunkiin. Ulkona on kuitenkin liian kuuma, että viitsisin mennä sinne liian pitkäksi aikaa löysyttämään paikkoja.

Tänäänkin lämpömittari kipusi taas reilusti yli 30:een asteeseen ja pitkien aikojen oleskelu tuollaisessa helteessä ei tee koiville gutaa. Mukavaa kuitenkin, että kerrankin kisan jälkeen on useampi päivä aikaa katsella paikkoja. Ehkä jaksan siis pitää ylimääräisen energian vielä pari päivää sisälläni ja käyttää sen sitten finaalissa.

Huomasin eilen mielenkiintoisen yksityiskohdan Universiadien estejuoksuista. Päävalmentaja Tommy Ekblomilla on nimittän edelleen hallussaan kaikkien aikojen kolmanneksi kovin Universiadeissa juostu esteaika 8.21,93 vuoden 1981 hopeajuoksustaan.

5.2 Shenzhen, kisakylä kello 20:05

Tulin juuri kisaruokalasta ja on pakko todeta, että sapuskoista homma ei todellakaan jää kiinni. Ei ole paljoa tullut syötyä pastoja tai muita tuttuja juttuja, vaikka niitäkin tarjolla olisi. Ylivoimaisesti eniten olen popsinut paikallisia herkkuja: riisiä, joitakin ihmeen vehnäpalleroita ja kaikenmaailman kana- ja lihanyyttejä sun muita kummallisuuksia. Kerran jouduin popsimaan oikeasti pahaa ruokaa, kun epähuomiossa lorauttelin riisin päälle soijakastikkeen sijasta jotakin aika inhasti maustettua viinietikkaa. Lopputulos maistui etikkaiselta kalalta.

Aamupäivällä juoksin verryttelyiden lisäksi 20 minuuttia hieman reippaampaa noin 3.40 / km –vauhtia harjoituskentän nurmikolla. Juoksu tuntui ihan hyvältä, vaikka jalkoja hieman särkikin eilisestä kisasta johtuen. Iltapäivällä otin jalkoihin kevyen ravistelun ja huomasin, että kipuja ei oikeastaan enää ollut ja muutenkin jalat tuntuivat melko tuoreilta. Illalla juoksin vain verryttelyt ja useamman kisavauhtisen 60 m pätkän parilla aidalla. Tarkoituksena oli korjata estetekniikasta pahimmat virheet pois ja voi hyvänen aika, että sitä korjattavaa olikin. Toivottavasti nyt hyväksi hiottu tekniikka siirtyy edes hiukan ylihuomiseen kisaan.

- Mäyrä

Harjamaki

Joonasta tukevat:

Seinjoen_Energia

nordea

minimani

Hammaslaboratorio, erikoishammasteknikko Jukka Ropponen Oy: http://www.saunalahti.fi/~pannola/jukkaropponen/

J_Rinta_Jouppi

rinta_joupin_autoliike

Urheilu_shop

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Joonas Harjamäki

harjamaki_1Estejuoksija Joonas Harjamäki on tekemässä läpimurtoa kansainväliselle tasolle. Viime vuonna mies paranteli ennätystään lukemiin 8:35.75 ja sillä irtosi paikka EM-kisoihin.


ulvang banneri