Harjamäki: Universiadiblogi 7 – 10 / 12

Shenzhen, kisakylässä peiton alla, 21.8. kello 13:13

Hahaa! Yksi salainen tavoite täyttyi! Sain haltuuni hevoskuuri.fi-sivuston etusivun blogistien uusimmat kirjoitukset –listan. :)

Shenzhen, kisakylässä peiton alla, 21.8. kello 13:13

Hahaa! Yksi salainen tavoite täyttyi! Sain haltuuni hevoskuuri.fi-sivuston etusivun blogistien uusimmat kirjoitukset –listan. :)

Kisareissu on toistaiseksi sujunut mahtavasti. Porukka on aivan loistava ja keli koko ajan kaikkien mahdollisten ylistyssanojen vertainen. Kaikki valmistelut ovat sujuneet illan kisaa varten hyvin. Jalat tuntuvat vetreimmiltä kuin koko kesänä aikaisemmin, mieli on korkealla ja kaikki tuntuu muutenkin valmiilta.

Nukuin starttilista kainalossa ja yritin keksiä miten kisa tulee etenemään. Ennätysten perusteella asiaa ajatellen porukka luultavasti menee kahtia, koska kisassa on seitsemän tyyppiä, joiden ennätys on alle 8.27 ja viisi kaveria, jotka ovat käyttäneet yli 8.35. Toinen vaihtoehto on, että kärki lähtee hölkkäilemään ja porukka pysyy yhdessä vähintään kahteen kilometriin asti. Minulle on aivan sama millä taktiikalla muut juoksevat. Itse aion juosta koko ajan kärkiryhmän viimeisenä ja ohittaa kaikki, jotka vauhdista tippuvat. En ajatellut tällä kertaa kuulua tuohon tippuvaan porukkaan. Niin kuin eilen kirjoitin, minulla ei ole mitään hävittää. Jokainen sija, joka on parempi kuin viimeinen on tilastoaikavertailussa plussaa.

Shenzhen, kisakylä, 21.8. kello 22:30

Kisa takana. Mitään ihmeellistä tuloshyppäystä ei tullut, mikä oli minulle jonkinasteinen pettymys. Sijoituin finaalissa kymmenenneksi ajalla 8.52,64, joka on viimeisistä viidestä juoksustani paras. Positiivista juoksussa oli estetekniikan huomattava parantuminen kauden aikaisempiin juoksuihin verrattuna. Videolta kisaa analysoitaessa voitin jokaisella esteellä edellä juosseita noin 1 – 2 metriä. Tällä kerralla pystyin myös pitämään tekniikan hyvin kasassa aivan viimeisille esteille asti. Jostakin syystä juoksu ei vain vielä kanna koko kolmea kilometriä läpi.

Shenzhen, kisakylä, 22.8. kello 11:30

Toisen nukutun yön jälkeen tuli mieleen vielä muutama positiivinen asia kisasta. Juoksin nyt kolme estekisaa viikon sisällä koko ajan aikaa parantaen, vaikka viikon aikana siirryin toiselle mantereelle ja täysin uusiin olosuteisiin. Tämä antaa viitteitä siitä, että arvokisojen kaksi peräkkäistä kisaa ei pitäisi tuottaa tulevaisuudessa suuriakaan ongelmia.

Pitkän pähkäilyn jälkeen hyväksyn myös sijoitukseni vähintäänkin kohtuulliseksi, vaikka tavoittelinkin huomattavasti parempaa. Kauden parhaiden tulosten vertailussa olin sen verran kaukana finaalipaikasta, että kauhean pettynytkään ei voi olla.

Nyt olo on kisojen vuoksi sen verran raukea, että taidan seuraavan parin päivän aikana nautiskella olostani täällä ja treenailla vain sen verran mitä huvittaa.

- Mäyrä

Harjamaki

Joonasta tukevat:

Seinjoen_Energia

nordea

minimani

Hammaslaboratorio, erikoishammasteknikko Jukka Ropponen Oy: http://www.saunalahti.fi/~pannola/jukkaropponen/

J_Rinta_Jouppi

rinta_joupin_autoliike

Urheilu_shop

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Joonas Harjamäki

harjamaki_1Estejuoksija Joonas Harjamäki on tekemässä läpimurtoa kansainväliselle tasolle. Viime vuonna mies paranteli ennätystään lukemiin 8:35.75 ja sillä irtosi paikka EM-kisoihin.


ulvang banneri