Harjamäki: Kauden viimeinen vesieste...

Hiukan harmittaa, että tuokin on nyt hypätty, kun vihdoinkin aloin tuntea, että jaloista voisi irrota jonkinlainen tulos. Toisaalta tuosta viimeistä vesiesteestä irtoaa hyvinkin yhden blogikirjoituksen verran tarinaa. Jos sadunkerronta ei kiinnosta niin suosittelen hyppäämistä kirjoituksen loppuun.

Hiukan harmittaa, että tuokin on nyt hypätty, kun vihdoinkin aloin tuntea, että jaloista voisi irrota jonkinlainen tulos. Toisaalta tuosta viimeistä vesiesteestä irtoaa hyvinkin yhden blogikirjoituksen verran tarinaa. Jos sadunkerronta ei kiinnosta niin suosittelen hyppäämistä kirjoituksen loppuun.

"Olipa kerran kahden toisiaan syvästi rakastavan pohjoisen naapurimaan välillä maaottelu, jossa urheutta mittaavien lajien keinoin pyrittiin selvittämään maidenvälinen paremmuus. Yksittäiset taistelut, keihäät, seipäät ja piikkipohjaiset kengät aseina, olivat kiihkeitä ja välillä jopa verisiä. Kuten monissa sodissa, tässäkin areenataistelussa jouduttiin välillä pähkäilemään käytettyjen sodankäynnin keinojen hyväksyttävyyttä. Monissa tapauksissa keinot todettiinkin taisteluun sopimattomaksi, josta seurasi armoton hylkäystuomio.

Harjamaki_maaottelu150911Joonas Harjamäki maaottelussa. Kuva: Jarno MaimonenTuli aika, kun kentällä taisteltiin kolmimiehisin joukkuein kansaa kiihottava kilpa, jossa keltapaitaiset urheilijat pyrkivät pakenemaan parhaimpansa mukaan sinistä uhkaa juoksemalla ympäri puisia esteitä ja vesihautoja sisältävää reittiä kohti linnanporttia. Yrittämällä ehtiä kohteeseen ensin he pyrkivät horjuttamaan sinisen joukkueen hegemonista sodanhallintaa ja pyrkivät näin yhdellä taistelulla kääntämään sodan edukseen. Sinisellä joukkueella oli kuitenkin valttikortti sillä heidän taistelusuunnitelmaansa kuului käyttää kyseisen taistelumuodon entistä Euroopan hallitsijaa.

Keltapaitaisen joukkueen eteneminen vaikutti hieman pelokkaalta, kun alusta asti heidän kärkitaistelijansa pyrki lyhyin nykäyksin pääsemään kauemmas pakoon. Taistelun loppupuolella sinisen joukkueemme voitto näytti jo selvältä, kun Euroopan hallitsija jätti vastapuolen taistelijat kauas taakseen. Oman panokseni annoin taistelussa vastustajan kärkitaistelijaa vastaan. Taistelu loppui kuitenkin viimeiseen vesihautaan, kun vastustaja oli ilmeisesti taistelun tuoksinnassa levittänyt ansan estepukille ja olin lentää selälleni hyytävään vesihautaan. Mitä lie kärmeslitkuja vastustaja oli ilmaan levittänyt, kun saivat minut astumaan pukille taistelukenkäni kantaosa edellä, siinä oli pidempi uintireissu lähellä. Onneksi olin kiihdyttänyt sodanseuraajien pauhatessa vauhtini lähes lennonomaiseen tilaan, jonka seurauksena pystyin jatkamaan taistelua kastelematta itseäni enemmän kuin tarpeellista.

Lopulta pääsin linnanportin ali yhden keltaisen taistelijan jälkeen, hänen taistelusuoritus kylläkin jälkeen päin hylättiin kiellettyjen taistelukeinojen käytön vuoksi. Näin ollen vastustajan yritys horjuttaa sinistä hegemoniaa ei onnistunut kovinkaan hyvin, kun siniset ottivat taistelussa kaksi kärkisijaa ja vahtivat myös jälkipäätä onnistuneesti. Näin ollen keltaiset vastustajat laitettiin nätisti nippuun sinisten joukkojen väliin."

Tämmöistä höpinää tällä kertaa

Maaottelu lopetti varsinaisen kilpailukauteni ja nyt lepäilen säännöllisestä harjoittelusta ainakin parin viikon ajan. Aion kuitenkin lepoviikkoinakin kilpailla muutaman mielenkiintoisen kisan. Ensimmäinen kisa on jo tänään torstaina, kun vuorossa on kova kaksinkamppailu Espoon Tuomo Salosta vastaan. Kisana on maantiekymppi ja tavoitteena edetä matka aika-ajon tapaan mahdollisimman nopeasti. Tällä kertaa heitetään kuitenkin lenkkarit kaappiin ja keskitytään mahdollisimman tasaisen kadenssin aikaansaamiseen ja suurimman mahdollisen tehon tuottamiseen uljailla kilpureillamme. Juoksukisat aloitan tulevana viikonlopulla lähes jokavuotiseksi perinteeksi muodostuneella Maastofinaalilla Kuortaneella. Kuortaneen jälkeen aion pamauttaa ratakympillä oman ennätykseni seurani kotikentällä Seinäjoella. Seuraava isompi tavoitteeni on maastojuoksun Euroopan mestaruuskisat joulukuussa, mutta sitä kisaa ennen ehtii varmasti muutaman blogisivun verran tekstiä virrata bittiavaruuden läpi Hevoskuurin nettisivulle.

Hyvää syksyä!

- Mäyrä

Harjamaki

Joonasta tukevat:

Seinjoen_Energia

nordea

minimani

Hammaslaboratorio, erikoishammasteknikko Jukka Ropponen Oy: http://www.saunalahti.fi/~pannola/jukkaropponen/

J_Rinta_Jouppi

rinta_joupin_autoliike

Urheilu_shop

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Joonas Harjamäki

harjamaki_1Estejuoksija Joonas Harjamäki on tekemässä läpimurtoa kansainväliselle tasolle. Viime vuonna mies paranteli ennätystään lukemiin 8:35.75 ja sillä irtosi paikka EM-kisoihin.


ulvang banneri