Harjamäki: Uusi startti blogille

Kuluneen syksyn ja alkuvuoden blogihiljaisuuden syynä on ollut keskittyminen opiskeluiden ja erityisesti insinöörityön loppuunviemiseen. Olen sen verran mielialakirjoittaja, että ajattelin olevan järkevämpää keskittyä hetkeksi pelkästään opiskeluiden viimeistelyyn.

Kuluneen syksyn ja alkuvuoden blogihiljaisuuden syynä on ollut keskittyminen opiskeluiden ja erityisesti insinöörityön loppuunviemiseen. Olen sen verran mielialakirjoittaja, että ajattelin olevan järkevämpää keskittyä hetkeksi pelkästään opiskeluiden viimeistelyyn. Nyt opintoni ovat siinä vaiheessa, että uskallan melko vapautuneesti todeta opiskelupainolastin olevan vähentymään päin.

Olen kuluneen syksyn ja alkuvuoden aikana tehnyt jo kaksi ulkomaanleiriä. marras-joulukuun vaihteessa olin vajaat neljä viikkoa Etelä-Afrikan lämmössä harjoittelemassa muun muassa Jukka Keskisalon ja Jonas Hammin seurassa. Leiri onnistui mainiosti ja tärkein treenitavoite aerobisen kynnyksen nostaminen onnistui hyvin. Lyhyen joulutauon jälkeen matkustin vajaaksi kuudeksi viikoksi Portugaliin harjoittelemaan hieman isomman suomalaisryhmän kanssa. Leiriä sävyttivät useat pienehköt nilkan seudun ongelmat ja harjoittelu oli pitkin tammikuuta melko katkonaista. Onnistuin kuitenkin ylläpitämään kuntoani korvaavilla harjoitteilla eikä juoksutaukokaan päässyt venymään kuin muutaman viikon mittaiseksi. Leirin lopussa pystyin juoksemaan lähestulkoon täysipainoisesti kahden viikon ajan ja ottamaan mukaan kovempiakin harjoituksia. Leirin viimeisenä kovempana treeninä tein 4 * 2 km parin minuutin hölkkäpalautuksella ja totesin vauhtien olevan samalla tasolla kuin ennen jalkavaivojen alkamista.

Vaikka olenkin välttynyt suuremmilta ongelmilta ja saanut alle onnistuneen syysharjoittelujakson päädyimme valmentajani Pentin kanssa tekemään pieniä muutoksia leiriohjelmaani kevään suhteen. Alunperin suunnitelimme minulle pitkää noin kymmenen viikon harjoittelu- ja kilpailujaksoa USA:ssa Flagstaffissa ja Kaliforniassa. Päädyimme kuitenkin siirtämään leirin ensimmäisen kovemman harjoittelujakson Portugaliin, jotta voimme olla varmoja siitä, että olen tarpeeksi kovassa kunnossa harjoitellakseni kovenevilla tehoilla korkeassa ilmastossa Arizonan vuoristossa.

- Mäyrä

Harjamaki

Joonasta tukevat:

Seinjoen_Energia

nordea

minimani

Hammaslaboratorio, erikoishammasteknikko Jukka Ropponen Oy: http://www.saunalahti.fi/~pannola/jukkaropponen/

J_Rinta_Jouppi

rinta_joupin_autoliike

Urheilu_shop


Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Joonas Harjamäki

harjamaki_1Estejuoksija Joonas Harjamäki on tekemässä läpimurtoa kansainväliselle tasolle. Viime vuonna mies paranteli ennätystään lukemiin 8:35.75 ja sillä irtosi paikka EM-kisoihin.


ulvang banneri