Harjamäki: Ajatuksia leiriltä

Syksyllä aina tuntuu siltä, että kesän kisat ovat jossakin kaukana tulevaisuudessa. Nyt EM-Helsinki ja sitä edeltävä kisajakso alkavat olla jo aika lähellä.

Syksyllä aina tuntuu siltä, että kesän kisat ovat jossakin kaukana tulevaisuudessa. Nyt EM-Helsinki ja sitä edeltävä kisajakso alkavat olla jo aika lähellä. Olen ollut marraskuun puolesta välistä tähän päivään asti kolme kuukautta harjoittelemassa ulkomailla. Helppo laskea, että päiviä kotona ei ole tullut kovinkaan montaa. Kolmiviikkoinen Portugalin leirini loppuu maanantaina. Jäljellä on vielä yksi kova treeni ja pitkälenkki. Tällä kertaa olen Suomessa kolme päivää ennen Yhdysvaltoihin ja Flagstaffiin lähtöä.

Syksyn ja talven harjoittelu on pieniä tammikuun ongelmia lukuunottamatta mennyt hyvin koutsin ja minun yhteisen treenipläänin mukaisesti. Tärkeimpänä tavoitteena on tähän asti ollut parantaa aerobista suorituskykyä. Viimeisimmät treenit ovat vielä vahventaneet uskoa omiin mahdollisuuksiin ensi kesää ajatellen. Urheilussa mitään ei voi ennakoida eikä onnistunutkaan harjoittelu takaa yhtään mitään. Vammat tai muut vaikeudet voivat estää huippusuorituksen tekemisen, vähän niin kuin minulle kävi viime vuonna. Huhtikuun 5000 m:n ennätysjuoksua seurasi todellinen tynkäkesä tulosten osalta. Viimeisten viiden vuoden aikana vammoja ja vaikeuksia on ollut sen verran paljon, että väkisinkin alkaa hyväksymään kestävyysjuoksun realiteetit. Olen panostanut tänä vuonna entistäkin enemmän lihashuoltoon. Niin se kuitenkin menee, että mitä enemmän ja kovempaa juoksee, sitä enemmän vammariskikin kasvaa. Nyt täytyy vain toivoa, että tänä vuonna saan mahdollisuuden näyttää kykyni. Viime vuoden tavoin nytkin näyttää tässä vaiheessa kautta tosi hyvältä.

Jenkeissä harjoittelu muuttuu huomattavasti tehopainotteisemmaksi. Oikeastaan ensimmäistä kertaa minulla on mahdollisuus päästä tehotreenien makuun näin aikaisessa vaiheessa kautta, kun kerran aerobinen että anaerobinen suorituskykyni on testien ja harjoitusten perusteella kunnossa.

- Mäyrä

http://www.arcticsportaddicts.fi/artikkelit/joonas-harjamaki-2

Harjamaki

Joonasta tukevat:

Seinjoen_Energia

nordea

minimani

Hammaslaboratorio, erikoishammasteknikko Jukka Ropponen Oy: http://www.saunalahti.fi/~pannola/jukkaropponen/

J_Rinta_Jouppi

rinta_joupin_autoliike

Urheilu_shop

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Joonas Harjamäki

harjamaki_1Estejuoksija Joonas Harjamäki on tekemässä läpimurtoa kansainväliselle tasolle. Viime vuonna mies paranteli ennätystään lukemiin 8:35.75 ja sillä irtosi paikka EM-kisoihin.


ulvang banneri