Harjamäki: Esteitä päin

Kauden viimeinen treenileiriviikko on kulunut jo pitkästi yli puolen välin. Olen harjoitellut viime vuodelta tutussa Flagstaffin kaupungissa, Arizonan vuoristossa nyt neljän viikon ajan.

Kauden viimeinen treenileiriviikko on kulunut jo pitkästi yli puolen välin. Olen harjoitellut viime vuodelta tutussa Flagstaffin kaupungissa, Arizonan vuoristossa nyt neljän viikon ajan. Tulevan viikon tiistaina matka jatkuu Los Angelesiin, jossa starttaan 19.4 kevään ensimmäiseen estekisaani. Harjoittelu on ollut korkealla hieman nihkeää ja välillä tuntuu, että koko ajan saa olla miettimässä harjoitusohjelman rakennetta, että palautuminen tulee otettua tarpeeksi tarkasti huomioon.

Viime vuonna jatkoin korkealla ollessani harjoittelua normaalilla intensiteetillä ja ehkä jopa tehoja hieman lisäten. Onnistuin kauden avauksessani silloin hyvin ja juoksin ennätykseni vitosella. Ennätystä seurasi kuitenkin kuumetauti ja lopulta koko kesän pilannut erilaisten jalkavaivojen sarja. En tiedä oliko harjoittelulla korkealla ja kesän epäonnistumisella jotain yhteyttä, mutta nyt olen kuitenkin treenannut määrällisesti kevyemmin ja lisännyt useamman palautuspäivän kovien treenien päälle. Vaikka kuntoni ei olekaan ottanut tämän leirin aikana mitään järisyttävää hyppäystä eteenpäin niin uskon, että kova ja määrätietoinen työ palkitaan kesän kisoissa. Korkealla treenatessa täytyy muistaa, että vaikka harjoittelu tuntuisi polkevan paikallaan niin todellisuudessa kehossa, erityisesti veressä, tapahtuu koko ajan muutoksia, jotka edesauttavat paremmat treeni- ja kilpailutulokset merenpinnantasolla.

Tärkeintä ei ole treenata korkealla ollessa äärettömän kovaa ja paljon vaan mahdollistaa korkeanpaikan aiheuttamien muutosten hyödyntäminen seuraavan kuukauden aikana harjoittelussa ja kilpailuissa merenpinnan tasolla. Tämän vuoksi korkealta pitäisi pystyä palaamaan mahdollisimman tuoreena takaisin kotiin. Nuo, leirillä mukana olleiden valmentajien Ismo Hämäläisen ja Tommy Ekblomin, ajatukset olen pyrkinyt pitämään kirkkaana mielessäni . Uskon, että olen onnistunut hyödyntämään opin paremmin kuin aikaisemmin. Tärkeintä on, että olen pystynyt harjoittelemaan yhtämittaisesti ja suunnitelman mukaisesti syksystä asti.

- Mäyrä

Harjamaki

Joonasta tukevat:

Seinjoen_Energia

nordea

minimani

Hammaslaboratorio, erikoishammasteknikko Jukka Ropponen Oy: http://www.saunalahti.fi/~pannola/jukkaropponen/

J_Rinta_Jouppi

rinta_joupin_autoliike

Urheilu_shop

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Joonas Harjamäki

harjamaki_1Estejuoksija Joonas Harjamäki on tekemässä läpimurtoa kansainväliselle tasolle. Viime vuonna mies paranteli ennätystään lukemiin 8:35.75 ja sillä irtosi paikka EM-kisoihin.


ulvang banneri