Harjamäki: Pudasjärven pelastus!

Pari kuukautta sitten tiesin varmasti, että olen kunnossa. Reilu kuukausi sitten uskoin olevani, ja pari viikkoa sitten kovasti vakuuttelin itselleni, että kyllä se siitä vielä lähtee, vaikka kovat treenit ja kisat kulkivatkin nihkeästi.

Pari kuukautta sitten tiesin varmasti, että olen kunnossa. Reilu kuukausi sitten uskoin olevani, ja pari viikkoa sitten kovasti vakuuttelin itselleni, että kyllä se siitä vielä lähtee, vaikka kovat treenit ja kisat kulkivatkin nihkeästi. Eilisen jälkeen ei enää tarvitse vakuutella. Vihdoinkin todiste löytyy tuloksista. Eräs valmentajablogisti tapaa palauttaa treeniajoilla kehuskelijat maan pinnalle kysymällä, että näkyykö Tilastopajassa? Tämä näkyy. Olen kunnossa, Tilastopaja certified! SM-maastojen lyhyen matkan kolmas tila parhaana suomalaisena.

Harvoin voin sanoa, että muistaisin kisasta ihan kaiken: ohitukset, yksittäiset kannustukset, omat ajatukset. Eilinen kisa oli siitä kummallinen, että olin koko kisan ajan niin tarkkaavainen, että jotenkin onnistuin rekisteröimään kaikki kisatapahtumat aivojen poimuihin. Startissakin oli jotenkin jännä fiilis, ikään kuin olisin ajautunut lähtöviivalle huomaamattani. Ennen kisaa en pahemmin ajatellut omaa juoksuani. Olisin ollut ihan tyytyväinen pistesijaan viimeiaikaisen alavireisyyden jälkeen. Etukäteen fiilistelin lähinnä meidän nelihenkisen seuratiimin mitalimahdollisuuksia. Sekin sitten lopulta toteutui. Edellisestä eteläpohjalaisesta miesten joukkuemitalista olikin ehtinyt jo vierähtää rapsakka 20 vuotta, mutta nyt historian lehdille voi kirjailla mitalijoukkueen: Tainin veljespari ja minä.

Vaikeaa uskoa, että kahden viikon totaalilöysäily, lentopallo- ja lätkäfanituksineen voi nostaa suorituskyvyn noin korkealle. Lepäilyn tarkoituksena kun oli vain varmistaa, että pystyn toukokuun lopussa juoksemaan estekisoja ja tavoittelemaan EM-rajaa. SM-maastojen piti olla pelkkä tarkistus siitä, että leiritalven ehkä hieman ylikovasta kokonaisrasituksesta palautuminen on lähtenyt käyntiin. Juoksin Kaliforniassa esteet pari viikkoa sitten aikaan 9.16, mitä päävalmentaja Tommy Ekblom eilisessä TV2:n kisalähetyksessä sanoi huonoksi. Se oli kohteliaasti muotoiltu, sillä tulos jäi yli 40 sekunnin päähän EM-kisarajasta. Kahden mitalin SM-maastokisa on hieno juttu, mutta helpottavinta on silti saada vahvistus sille, että talven työ ei ole mennyt hukkaan, ja Helsinki 2012 on realistinen tavoite.

- Mäyrä


Harjamaki

Joonasta tukevat:

Seinjoen_Energia

nordea

minimani

Hammaslaboratorio, erikoishammasteknikko Jukka Ropponen Oy: http://www.saunalahti.fi/~pannola/jukkaropponen/

J_Rinta_Jouppi

rinta_joupin_autoliike

Urheilu_shop


Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Joonas Harjamäki

harjamaki_1Estejuoksija Joonas Harjamäki on tekemässä läpimurtoa kansainväliselle tasolle. Viime vuonna mies paranteli ennätystään lukemiin 8:35.75 ja sillä irtosi paikka EM-kisoihin.


ulvang banneri