Ensipuraisu

{jcomments on}Minua pyydettiin ensimmäisen kerran Hevoskuuriin blogistiksi jo sivuston alkumetreillä, mutta kipinä blogin kirjoittamiseen tuli vasta myöhemmin talvella, kun koin omasta mielestäni vääryyttä SM-hallikilpailuissa, tultuani hylätyksi 1500 m kilpailussa varaslähdän vuoksi.

Terveisiä Flagstaffista arvoisat herrat, rouvat ja neidit Hevoskuurin lukijat.

Minua pyydettiin ensimmäisen kerran Hevoskuuriin blogistiksi jo sivuston alkumetreillä, mutta kipinä blogin kirjoittamiseen tuli vasta myöhemmin talvella, kun koin omasta mielestäni vääryyttä SM-hallikilpailuissa, tultuani hylätyksi 1500 m kilpailussa varaslähdän vuoksi. Tuli olo, että on pakko saada purkaa kiukkua johonkin ja kysyin, voisinko kirjoittaa aiheesta Hevoskuuriin ja jatkaa sitten blogistina. Kanssakilpailijoilla ja joillakin tarkkasilmäisillä katsojillakin oli varmasti hauskaa, kun kerroin mielipidettäni starttitilanteesta lähtötuomarille ennen kuin kyseinen tuomari ehti edes lappua heilauttaa. Itselleni tilanne oli sillä hetkellä kuitenkin kaikkea muuta kuin hauska. Vaasan veri kuohahti! Jälkeen päin, kun näin startin telkkarista, hauskaa riitti.

Pieni selvennys tilanteesta lienee paikallaan niille, joille tapaus ei ole tuttu: Kisa käytiin Helsingissä, Liikuntamyllyssä, joka ei ole tunnettu runsaista tiloistaan. Starttasin kisaan sisäradalta ja starttia valvonut tuomari, jota kaiketi palauttajaksi kutsutaan, oli tilojen ahtauden vuoksi sijoittunut varsin lähelle minua starttihetkellä. Paikoillenne-komennon jälkeen palauttaja laski nopealla liikkeellä kätensä näkökenttäni edestä starttiviivan suuntaisesti, minä reagoin adrenaliinihöyryissäni nopeaan liikkeeseen ja ampaisin matkaan. Joo, kädenliikkeestä ei saa lähteä. Joo joo, kukaan muu ei kokenut tulleensa häirityksi ja todellakin joo joo joo, että varaslähdöstä pitää hylätä, jne. Joo.

Mielestäni on urheilijan "oikeusturvan" kannalta oleellista kysyä, että jos kerran mistä tahansa kärpäsen lennon aiheuttamasta äänestä urheilija voi nostaa kätensä pystyyn ulkoisen häirinnän merkiksi, niin eikö äkkinäinen liike näkökentässä voisi myöskin olla pätevä syy lähdön takaisin kutsumiseksi ilman hylkäystä? Toisaalta koko lähtökomentoa voitaisiin muuttaa vastaavien tilanteiden poistamiseksi: Paikoillenne "nyt", silmät kiinni "nyt" - vähän niin kuin Speden Speleissä.

No, oppia ikä kaikki. Toivottavasti ei satu kenellekkään muulle. Mikäli tunnet olevasi herkkä reagoimaan ulkoisiin liikkeisiin kuten minä, suosittelen käytettäväksi hevoskisoista tuttuja silmälappuja kyseisten häiriötekijöiden poistamiseksi.

Kaikesta hallikauden sähellyksestä huolimatta ulkokauteni lähti liikkeelle hyvissä merkeissä. Reissasimme viime viikon torstaina Matti Räsäsen kanssa Flagstaffista Los Angelesin kautta Walnut nimiseen kaupunkiin ja Mt SAC Relays –kisoihin, joissa iskimme kenkää tartaniin öisellä stadionilla 5000 metrin verran. Oma kisani, todellinen Midnight Run, päätyi ennätysjuhliin, kun vitosen ennätys tippui lukemiin 14.09,72. Viime vuonna avasin kauden myöskin vitosen kisalla ja silloin liikahti 14.57,65. Tilanteen voisi siis kuvailla olevan hieman parempi kuin viime vuonna. Ennätystä juhlin hieman normaalia pidemmällä loppuverryttelyllä.

Jatkossa tulen kirjoittelemaan suurimmaksi osaksi kuulumisia urheilijan arjesta, leireiltä ja kisamatkoilta. Niin ja tietenkin, jos joku asia tympäisee niin avautumista on luvassa.

- Mäyrä

Harjamaki

Joonasta tukevat:

Seinjoen_Energia

nordea

minimani

Hammaslaboratorio, erikoishammasteknikko Jukka Ropponen Oy: http://www.saunalahti.fi/~pannola/jukkaropponen/

J_Rinta_Jouppi

rinta_joupin_autoliike

Urheilu_shop

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Joonas Harjamäki

harjamaki_1Estejuoksija Joonas Harjamäki on tekemässä läpimurtoa kansainväliselle tasolle. Viime vuonna mies paranteli ennätystään lukemiin 8:35.75 ja sillä irtosi paikka EM-kisoihin.


ulvang banneri