Harjamäen blogi: Päätöksenteon vaikeus

Istun Flagstaffin lentokentällä odottelemassa lentoa Phoenixin kautta San Fransiscoon. Mielessä pyörii kaikenlaisia ajatuksia.

Istun Flagstaffin lentokentällä odottelemassa lentoa Phoenixin kautta San Fransiscoon. Mielessä pyörii kaikenlaisia ajatuksia. Päällimäisenä mielessä ei kuitenkaan ole leirityksen loppuminen ja onnistunut talvi- ja kevätharjoittelu, vaan toissapäivänä alkanut akillesvaiva. Jalka ei ole erityisen kipeä, mutta aikaisempia samankaltaisia vammoja muistellen kuitenkin vakavasti otettava.

Minun pitäisi ylihuomenna startata Palo Altossa kauden ensimmäiseen estekisaani. Kisa olisi minulle tasoltaan juuri oikeanlainen ja ilmapiiri kisoissa on ainutlaatuinen. Vielä, kun pohjalla on viime vuonna samoissa kisoissa juostu ennätys, niin päätös kilpailun väliinjättämisestä on erittäin vaikea.

Otanko tietoisen riskin ja juoksen kisan, vaikka jalassa olisikin hieman tuntemuksia? Entä pystynkö juoksemaan omaa kuntoani edellyttävän tuloksen, kun alla on useita lepopäiviä juoksusta? Pitäisikö vain jättää väliin ja parantaa jalka kuntoon, että olisin varmasti kunnossa toukokuun puolen välin aikaan juostavissa SM-maastoissa?

Juokseminen tai juoksemattomuus voi johtaa seuraaviin lopputuloksiin:

1. Juoksen ennätyksen tai hyvin ja jalka ei kipeydy tai kipeytyy hieman, tai tulee pitkä tauko

2. Juoksen huonosti ja jalka ei kipeydy tai kipeytyy hieman, tai tulee pitkä tauko

3. En juokse ja jalka paranee kuntoon muutamassa päivässä

4. En juokse ja jalka paranee hitaasti, mutta varmasti

Päätöksen ei pitäisi olla vaikea, kun eri tapahtumaketjut on edessä tuolla lailla. Sen olen päättänyt, että jos jänne on vielä kisaa edeltävänä päivänä vähänkin arka, minua ei viivalla nähdä. Kentän laidalla minut tullaan joka tapauksessa näkemään ja kuulemaan, kuten viime vuoden kisojen aikana. Todisteet löytyvät Flotrack.org:sta ja Chris Solinskyn haastattelusta hänen historiallisen 27 minuutin alituksensa jälkeen. Siellä minä heilun taustalla punainen takki päällä ja yhteensä neljä kappaletta Suomen lippuja korvissa ja käsissä.

- Mäyrä

Harjamaki

Joonasta tukevat:

Seinjoen_Energia

nordea

minimani

Hammaslaboratorio, erikoishammasteknikko Jukka Ropponen Oy: http://www.saunalahti.fi/~pannola/jukkaropponen/

J_Rinta_Jouppi

rinta_joupin_autoliike

Urheilu_shop

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Joonas Harjamäki

harjamaki_1Estejuoksija Joonas Harjamäki on tekemässä läpimurtoa kansainväliselle tasolle. Viime vuonna mies paranteli ennätystään lukemiin 8:35.75 ja sillä irtosi paikka EM-kisoihin.


ulvang banneri