Harjamäen blogi: Täydellinen viimeistely

Kirjoitin alla olevan tekstin ennen kisaa motivoidakseni itseäni. Tekstissäni ajatuksena oli, että kaikki meni hyvin ja tulos oli jotain ennätyksen pinnassa olevaa.

Kirjoitin alla olevan tekstin ennen kisaa motivoidakseni itseäni. Tekstissäni ajatuksena oli, että kaikki meni hyvin ja tulos oli jotain ennätyksen pinnassa olevaa. Todellisuudessa päätin juosta kilpailun vasta alkuverryttelyn jälken, kun jalka ei kipeytynyt verrytellessä. Tuloksena oli aika 8.50,11, joka ei ole millään lailla hyvä, mutta ei nyt huonokaan. Olen avannut estekauden huonommillakin juoksuilla. No mutta, suuremmitta selittelyittä, tässä itse teksti.

Koska olen mitä olen, ja järkiajattelu ei aina kuulu parhaimpiin ominaisuuksiini ainakaan kilpailun ollessa kyseessä, päädyin ajattelemaan tunteella. Tunne vei minut starttiviivalle Stanfordissa.

Sitä vain ihmettelen, siis järjellä, että miksi tunne teki minulle sellaisen tempun, kun alla oli vatsatauti, akillesvaiva ja koko viikon kestänyt osallistumisen vatvominen ja harmittelu siitä, kuinka nämä ongelmat eivät voi olla vaikuttamatta kisaan? Lisätään listaan vielä, että en ollut Ruotsi–Suomi-maaottelun jälkeen ylittänyt yhtäkään "vesihidastetta" ennen tätä kisaa ja otin lihakset tyhjentävän kovan hieronnan kisaviikon torstaina, silloin kun olin varma etten pysty starttaamaan.

Kisa meni lähtötilanteeseen nähden niin hyvin, että taidanpa luottaa tunteeseen vielä muutaman kerran tulevaisuudessakin. Ongelmaksi tulee vain täydellisen viimeistelyni kopiominen, sen verran kummallinen se oli:

Lauantai: Vatsatauti, kuumetta 38,5 muutaman burananappulan jälkeen

Sunnuntai: Vatsatauti, kuumetta maksimissaan 37,5

Maanantai: Vatsatauti, ei kuumetta

Tiistai: Aamu: Palauttava 10 km 51 min. Lenkin loppu 800 m MM-finalistin Nick Symmondsin kanssa. Tuli vähän adrenaliinia vereen ja vauhti kiihtyi kivasti. Puhelias ja mukava heppu tuo Nick.

Ilta: Kevyt 8 km

Keskiviikko: Aamu: 5 km hölkkää + 5 * 100 m rullaus nurmikolla / 100 m hölkkäpalautus + 15 min lihaskuntoa. Akilleksessa pieniä tuntemuksia (2). Asteikko 0 – 10, jossa 1 tarkoittaa pientä varomista ja jonkinlaisen erilaisuuden tiedostamista. 10 tarkoittaa totaalilevon tarvetta.

Ilta: verryttelyt + Reipas 9 km. Akilles tuli kipeäksi. Lenkin aikana tuntemukset jalassa (2 – 3), lenkin jälkeen (8)

Torstai Aamu: 60 min kuntopyöräilyä + 15 min vesijuoksua ilman vyötä. Jalan tuntemukset (4). Illalla 60 min kova hieronta jaloille.

Perjantai Aamu: 30 min kuntopyöräilyä. Tuntemukset jalassa (1). Päivällä matkustettiin San Fransiscoon.

Ilta: 10 min kuntopyörällä + 25 min crosstrainerillä, jonka lopussa 5 * 20 sekuntia kovaa. Tuntemukset treenin jälkeen (1).

Lauantai Aamu: 7,5 min juoksua + 5 min kävelyä + 12,5 min juoksua + 10 min kävelyä + 400 m radalla 72 sek (40 + 32) + 5 min kävelyä + 4 * 50 m yhdellä aidalla. Tuntemukset treenin jälkeen (1).

Ilta: 10 min kuntopyörällä + 5 min juoksua + 20 min crosstrainerilla + 5 min juoksua + 2 * 50 sek naruhyppelyä. Tuntemukset (1).

Sunnuntai Aamu: 20 min juoksua + 3 * 100 m kiihdytys / 100 m hölkkä. Tuntemukset (0 - 1)

Ilta: Kisa

Tuollaisia ajatuksia kirjoittelin paperille pari tuntia ennen kisaa.

Näin jälkikäteen voin kertoa myös, etten muista ennen pelänneeni kisassa näin paljon. Suurin kauhun aiheuttaja juoksun aikana oli, kun laskeuduin ensimmäiseltä vesiesteeltä. Jalassani olleen kinesioteippauksen alle pääsi hieman vettä ja teippaus alkoi pettää. Teippi tarrasi takaisin kiinni juuri vammakohdasta jokaisella askeleella. Olin jo hypätä sivuun ensimmäiseltä täydeltä kierrokselta, kunnes tajusin, että ikävä tunne johtui teipistä, eikä itse jänteestä. Ikinä en ole ollut näin helpottunut siitä, että pystyin kävelemään omin jaloin pois kisapaikalta. Kohti kesää ja SM-maastoja!

- Mäyrä

Harjamaki

Joonasta tukevat:

Seinjoen_Energia

nordea

minimani

Hammaslaboratorio, erikoishammasteknikko Jukka Ropponen Oy: http://www.saunalahti.fi/~pannola/jukkaropponen/

J_Rinta_Jouppi

rinta_joupin_autoliike

Urheilu_shop

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Joonas Harjamäki

harjamaki_1Estejuoksija Joonas Harjamäki on tekemässä läpimurtoa kansainväliselle tasolle. Viime vuonna mies paranteli ennätystään lukemiin 8:35.75 ja sillä irtosi paikka EM-kisoihin.


ulvang banneri