Vastaranta: Talvi parhaimmillaan ja paketti kunnossa

Talvi ei meinannut tulla Tampereelle millään ja pääsinkin aloittamaan hiihtokauden vasta Tammikuun lopulla. Nyt hiihtoa on takana neljä viikkoa.

Ensimmäiset viikot tuli hinkattua Kaupin tykkiä ympäri. Ajatukset hiihtourheilusta eivät olleet kovinkaan ruusuisia ja usko koko lajiin meinasi mennä. Nyt kuitenkin viikonloppuna lunta tuli mukavasti ja Kaupissa pääsee hiihtämään kaikkia latuja. Nuorempana vesitornin ja Pirunvuoren vuoristoissa tuli hiihdettyä useita kuukausia vuodessa. Pikku ringin jälkeen nuo pitkät nousut tuntuvat todella hienoilta, eikä enää ihmetytä mistä hyvä kunto nuorena sai alkunsa. Nyt kelit näyttävät pysyvän hyvinä vielä pitkään, joten eiköhän nousumetrejä saada suksella vielä jokunen kerättyä.

Vaikka sukset on jalassa, niin maailmalta alkaa jo tulvimaan pyöräilytuloksia ja kausi alkaa olemaan lähellä. Vaikka viime kausi ei ollut tulosrikkain urallani, niin olemme saaneet Sonjan kanssa kerättyä parhaan sponssipaketin sitten meidän tiimin historian.

Se tuntuu todella hienolta, sillä Olympiakomitea ei tue minua enää ja Suomen Pyöräilyunioni ei ole nimennyt minua edes heidän kehittämäänsä Olympiaryhmään, maajoukkueeseen tai edes maajoukkueen haastajaryhmään. Tukipuolella olen siis pudonnut pahasti maailmankartalta, mutta onneksi omat henkilökohtaiset sponsorini ovat vahvasti mukana.

Tiimin ensimmäisestä vuodesta 2013 asti mukana ovat olleet jo merkittävät tukijat Medilaser, Specialized, Lyyti ja Kallisto. Medilaserista voisi mainitan sen, että jos Medilaser ei olisi tullut pääsponsorikseni 2012 vuoden lopussa, niin en luultavasti ajaisi enää. Silloin olin mielessäni saanut lopettamisen kuulostamaan jo sen verran hyvältä vaihtoehdolta, että se olisi voinut jopa toteutua. Neljättä vuotta jatkoajalla siis ollaan ja näyttää, että vielä on uusia konsteja joilla vauhdin voi säilyttää tai jopa sitä nostaa.

VastarantaJukkaJukka Vastaranta Kaupin laduilla.

Uusia sponsoreita on paljon: Hatunen, Aussie Bar Tampere, PowerBar, Kunto-Partola, Juomapullot.fi ja Armor-X. Kaikki sponssit itsessään ovat mielenkiintoisia, mutta niistä mainittakoot muutama. Hatunen on pyöräliike Parolassa. Sonja on sieltä kotoisin ja osti sieltä aina Tunturin koulumatkapyöräksi lapsena. Törmäsimme Hatuseen netissä, kun he voittivat maailmanlaajuisen Specializedin järjestämän joulunäyteikkunakilpailun! Lopulta päädyimme kysymään heitä tukijaksemme ja nyt he ovat suurimmalla panoksella mukana tukemassa meitä, kuin mikään suomalainen pyöräliike urallani. Ennenkin on hyviä liikkeitä tukijana ollut, joten Parolan parhaan pyöräliikkeen toiminnasta kilpaurheilun tukijana voi olla ylpeä.

Toinen erityinen sponsori on Aussie Bar Tampere. Baarit eivät ole tähän päivään saakka Suomessa vielä kamalasti kestävyysurheilua tukeneet. Espanjassa taas tuntuu, että jokaisen seuran paidassa on kaikki paikalliset baarit edustettuna. Aussie Barin omistaja ei ole suomalainen, joten ehkä siinä syy innostua pyröräilyn tukemisesta. Keväälle Aussie Barissa on suunnitteilla, että pyöräilijät voisivat mennä katsomaan sinne ainakin kaikki kevään klassikkomaantiekilpailut. Se olisi ainutlaatuista Tampereella.

Legendaarinen PowerBar on nyt ravinnesponsorimme. Se on jo nyt tuonut uutta puhtia harjoitteluun juuri kestävyysurheiluun sopivilla tuotteilla. Minun suurimpia suosikkituotteita ovat mineraaliporeet ja suolaiset myslipatukat. Jotenkin minun tekee aina mieli suolaista mieluummin kuin makeaa.

Paketti on siis kunnossa. Nyt vain hiihtoa niin kauan kuin luonnonlunta riittää. Tykkiä ei kannata ruveta enää maaliskuulla kiertelemään vaan silloin vaihdetaan pyörä alle. Eiköhän se mieskin siitä sitten kuntoon saada.

-Jukka Vastaranta

Lyyti.com

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri