Vastaranta: Volta BTT Orba

Kuva: Maria Sirera Pérez

Kuva: Maria Sirera Pérez

Jukka Vastaranta kertoo blogitekstissään Espanjan Alicantessa käydystä maastopyöräkilpailusta.

Menneenä sunnuntaina kisasin parin kuukauden tauon jälkeen Espanjassa Marcha de Orbassa.

Kotiin tuomisina kisasta tuli voitto. Pitkän kilpailutauon jälkeen ei koskaan tiedä miten jalka taas kestää kisailua, mutta onneksi sain todeta jälleen kerran, ettei jalka treenijaksolla huonoksi ole mennyt. Koko kesän puhuin, että kausi ei lopu vielä Suomen syksyyn vaan, että kisaan vielä ulkomailla. Kisojen aloittaminen kuitenkin venyi ja venyi. Onneksi sain kuitenkin nyt taas kisaputken auki, mistä voin olla tyytyväinen.

Voitto oli nyt myös ensimmäinen uuden sponsorin Croc Sportsin väreissä. Kisassa alla oli Crocin täysjousto. Crocin myötä olen tullut myötämielisemmäksi täpäreitä kohtaan. Itse olen ajanut hyvin vähän kisoja täpärillä luottaen monesti hiukan kevyempään jäykkäperään. Espanjan Orbassa 40 kilometrin rata oli kuitenkin erittäin mäkinen ja kivinen. Kisa oli itselleni ensimmäinen koskaan täpärillä ilman brainiä eli jousitus oli joko kiinni tai auki. Ennen kisaa mietin, että meneekö kisa lukitusnapin rämppäykseksi, kun tehoja aletaan laittaa lisää kampeen. Sain kuitenkin todeta, että ajoin suuren osan nousuistakin jousitus täysin aktiivisena. Lukitusta tuli käytettyä ainoastaan putkelta runtatessa tai tasaisella asfaltilla. Jopa hiukan karhea hiekkatie tuntui nopeammalta jousitus aktiivisena.

Kisa oli Alicanten alueen Marcha sarjaa. Marchat ovat noin 40km lyhyitä maratoneja. Kisoja on ympäri vuoden, mutta Alicante alueella niitä on melkein viikoittain loka-joulukuussa. Kisan järjestäminen tuntuu olevan ylpeyden aihe kylälle, jossa kisa pidetään. Orbassakin rata oli viimeisen päälle trimmattu ja polkua riitti. Maalissa oli ruokajuhlat, jossa sai syödä ja juoda niin paljon kuin maha vetää kakkuja, hedelmiä, namuja, perunalastuja, olutta, kolaa, limua, vettä... Orban erikoisuutena oli paikallinen italialainen pizzeria, joka oli tuonut uunin maalialueelle ja uunista tuli taukoamatta pizzaa ulos kolmen tunnin ajan. Ihan hyvät tarjoilut siis. Marchoja on tässä vielä jokunen tänä vuonna ja viivalle ollaan menossa, jos pysyy kunnossa.

-Jukka Vastaranta

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri