Vastaranta: Marcha BTT Calpe

Kuva: Maria Sireira Perez.

Kuva: Maria Sireira Perez.

Jukka Vastaranta kisasi viikonloppuna Calpessa.

Kisat jatkuivat menneenä viikonloppuna Calpessa. Calpe on tunnettu maantiepyöräilijöiden leirikohteena. Suuret ja pienet tiimit viettävät siellä paljon aikaa talvikuukausina. Hyvien kelien lisäksi alueelta löytyy myös polkuja, mikä tekee Calpesta aika ainut laatuisen maastokisapaikan hienoine merimaisemineen.

Calpen kisa oli vain 32 kilometriä pitkä, mutta sisälsi 1000 metriä korkeuseroa. Edelliseen kisaan verrattuna Orbassa Calpen rata oli hiukan maratontyyppisempi. Nousut ja laskut erottuivat selvemmin radalla ollessa kaksi isoa nousua ja kaksi pitkää polkulaskua.

Ensimmäisessä suurimmassa nousussa sain karistettua muut kannoilta. Rata oli sen verran mäkinen ja polut hiukan sileämpiä, että moni oli lähtenyt jäykällä liikkeelle. Itsellä oli alla täpäri. Pelkäsin hiukan muuttaako kaluston ero voimasuhteita, mutta onneksi olin nousuissa nopein ja radan polkuosuuksilla täpärillä ero muihin kasvoi lähes viiteen minuuttiin.

VastarantaJukkaClubCiclistaCronoBikeJukka Vastaranta viikonlopun kilpailussa. Kuva: Club Ciclista Crono Bike

Kisa näytti taas, että ihan hyvässä kunnossa ollaan. Kaksi viikkoa sitten kisan jälkeen oli hiukan mollivoittoista melkein viikko. Lyhyet kaikki pelissä ajettavat kisat syövät yllättävän paljon miestä ja palautuminen ei koske pelkkiä jalkoja. Helpompaa päälle, kun mollivoittoinen aika ei kuitenkaan näkynyt tuloksessa vaan jalka oli jopa vahvempi.

Voiton jälkeen on aina kiva jatkaa treenejä ja muutaman viikon päästä taas voisi mennä viivalle, jos jalka tuntuu siltä.

-Jukka Vastaranta

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri