Vastaranta: Marcha La Nucia

Jukka Vastaranta. Kuva: Croc

Jukka Vastaranta. Kuva: Croc

Viikonloppuna taas kisattiin. Vuorossa oli Marcha La Nucia. Kisa on alueen marchoista suurin.

Kisaan otetaan 550 kuskia ja paikat olivat täynnä jo kuukausi ennen kisaa. Kisa on myös yksi kotikisoistani. Teen suuren osan harjoittelustani kisan poluilla tuntien ne todella hyvin. Kotikisameininki, tuttu rata, arvostetuin marcha ja alla oleva voittoputki lisäsi hiukan paineita ja tuntuikin viikolla, että sitä valmistautuisi suurempiinkin karkeloihin. Kisaan oli ilmoittautunut myös master 30 tämän vuoden XCO-maailmanmestari, mikä antoi lisäväriä starttiviivalle. Paineet lisää panostusta ja viivalla oltiin hyvin valmistautuneena ja hyvällä jalalla.

Kisa lähti liikkeelle räväkästi sillä alussa ei ollut juuri lainkaan tiepätkää. Ensimmäinen kunnon noin kolmen kilometrin nousu alkoi jo muutaman kilometrin ajon jälkeen. Sain tiputettua kilpakumppanit tasaiseen vetoon ja mäen päällä eroa oli jo reilu minuutti. Ero kasvoi tasaisesti maaliin asti niin nousuissa kuin laskuissakin maalissa sitä ollen reilusti. Tuloksena oli siis Crocilla ajaessani kauden kolmas voitto.

VastarantaJukkaSonjaKallioKuva: Sonja Kallio

La Nucian kisa oli panostukseltaan hienoin nyt ajamani kisa. Kaupungin puistoyksikön miehet olivat radalla pari viikkoa hommissa rakentaen siltoja kuivien jokien yli, kaivaen pengerryksiä, kovettaen pehmeitä kohtia ja viimeisinä päivinä ilmestyi pillarit rakentamaan pientä BMX tyyppistä rataa metsään. Rataan panostus oli siis huippuluokkaa eikä ruokatarjoilutkaan pettäneet tälläkään kertaa.

Tästä on taas hyvä jatkaa kohti tulevia karkeloita luottavaisin mielin.

-Jukka Vastaranta

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri