Vastaranta: Marcha de Polop

Kuva: Club Ciclista Crono Bike

Kuva: Club Ciclista Crono Bike

Jukka Vastarannan kisat jatkuivat taas sunnuntaina Espanjassa. Vuorossa oli Marcha de Polop.

 

Edelliseen viikonloppuun verrattuna Polopin rata oli huomattavasti mäkisempi korkeuseroa kertyen 30 kilometrin matkalle 1200 metriä. Se alkaa olemaan Alppimaratonin tasoa. Rata oli myös erittäin kivinen, joten Polopin marcha oli kaikista lähiaikoina ajamistani kisoista rankin.

Olin koko viikon ja edelleenkin hiukan kipeänä. Arvoin loppuun saakka, ajanko ollenkaan, mutta koska kulku on ollut hyvää, niin päätin mennä viivalle. Lähdin kisaan kuitenkin kevyesti ja ajoin muiden mukana ensimmäisen kuuden kilometrin nousuvoittoisen osion. Nousun päällä menin kolmen kilometrin laskuun ensimmäisenä ja sain laskussa eroa seuraaviin 45 sekuntia. On ollut mukava huomata kuinka Crocin täpäri on tuonut lisää vauhtia laskuihin. Vauhti on kasvanut täpärillä tietenkin möykkyisillä poluilla, mutta myös hiekkateillä. Täpäri antaa sen verran lisää varmuutta, että ihan suoriakin huonopintaisia sorateitä uskaltaa vaan tiputtaa kovempaa. Saatuani eron laskussa, jouduin ajamaan lopun täysiä säästelemättä. Tutuilla poluilla eroa tuli vielä hyvin lisää maalissa sitä ollen nelisen minuuttia.

Polopin voitto oli neljäs voitto putkeen uudella pyörällä. Loka-marraskuu on nyt tullut kisattua ja treenattua aika reippaasti ja se alkaa jo tuntumaan. Kahden kuukauden kisajakso joulun alle on ollut hiukan harvaan kisatun kesän päälle kuitenkin paikallaan. Hyvästä vauhdista huolimatta Polopista tuli kauden viimeinen kisa ja seuraavaksi viivalle mennään ensi vuoden puolella.

-Jukka Vastaranta

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri