Vastaranta: Kausi 2018 käyntiin

Hyvinkäällä ajettiin lauantaina 5.5. Hyvinkää XCO. Kisa oli Suomen XCO-Cupin avauskilpailu. Kevät tarjosi parastaan ja ajoin ensimmäistä kertaa tänä keväänä ilman pitkiä kalsareita suoraan lyhyissä.

Rata Hyvinkäällä oli 3,7 kilometriä ja kierrettiin 7 kertaa miesten osalta. Rata mutkitteli mäntymetsässä ja pääosin ajettiin neulaspolkuja. Kisavauhdissa sai huomata, että mutkia oli melko paljon. Kisan saikin ajaa suurilta osin kieli keskellä suuta. Korkeuseroa radalla ei kamalasti ollut, mutta toisaalta se teki kisasta rankan. Kierroksella oli arviolta alle 30 sekuntia rullattavaa laskua, joten palautumaan ei päässyt startin tapahduttua. Rata oli mielestäni onnistunut ja tarjosi niin fyysistä kuin teknistäkin haastetta, vaikka rauhassa ajettaessa kokemattomampikin sen pystyi ajamaan mukavasti läpi.

Pyöräksi kisaan valitsin Croc Fully:n. Vaikkakaan mitään suurempaa röykkyä ei radalla ollut, oli se kuitenkin jatkuvaa pientä pomppua täynnä. Jälkeenpäin ajateltuna pyörävalinta oli oikea, sillä tuntui, että se säästi minua kisan loppuun saadessani rullailla mahdollisimman paljon jousituksen parantaessa rullaavuutta.

Kisa oli itselleni ensimmäinen viiteen kuukauteen, joten kunto oli arvoitus. Olin kuitenkin lenkkien antamien merkkien mukaan ajatellut, että voisi aika rankkaakin olla. Kevät oli antanut odottaa ja maantiepyöräilyä oli alla vain kuusi tuntia. Muutenkin harjoitukset olivat hiukan kärsineet olosuhteista tai olosuhteiden takia mieli oli antanut ottaa treenit ehkä hiukan kevyesti.

VastarantaJukka2HyvinkaaXCO

Kisa lähti kuitenkin hyvin liikkeelle. Sakari Lehtinen otti piikkipaikan. Itse olin hiukan taaempana, mutta muutaman kilometrin ajon jälkeen Sakari sai hiukan kaulaa ollessa poluilla muiden perässä. Jouduinkin ohituspaikan saadessa tekemään kovan iskun Sakarin saavuttamiseksi. Saavuttuani Sakarin takarenkaalle viihdyin siinä kolmanneksi viimeiselle kierrokselle asti. Yritin sillä kierroksella muutamaan otteeseen. Iskut olivat ihan hyviä, mutta Sakari sai minut aina pian kiinni uudestaan. Kisa meni loppukiriin, jossa olin vahvempi ja korjasin kauden avausvoiton kotiin.

Tulevana lauantaina kisat jatkuu Nurmijärvellä Evoc-MTB maratonilla. Siellä maasto on hyvin Hyvinkään kaltaista mäntymetsää. Rataan haastetta tuo pitkät polkuosuudet, joilla on vauhdin kasvaessa teknisiäkin kohtia. Rauhassa ajettaessa kuitenkin tämäkin rata on melko helppo ja sopii kaikille.

Tulokset: http://hypykisat.fi/xco/tulokset/

-Jukka Vastaranta

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri