Vastaranta: EVOC-MTB Rajamäellä

Lauantaina 12. Toukokuuta kisattiin Rajamäellä Suomen maraton cupin avauksessa EVOC-MTB:ssä. 

Kesä oli yllättänyt Suomen ja lämpöä kisassa olikin monin paikoin hellelukemat. Kisa on Helsingin seudun suurimpia ja paikalle oli kaikki tapahtuman sarjat ja matkat yhteenlaskettuna saapunut noin tuhat kilpailijaa.

Kisamatkana oli 60 kilometriä, joka muodostui kahdesta kierroksesta. Rata on suurilta osin mäntymetsää, jossa ajetaan neulaspolkuja. Kilpailijoille suurimman haasteen kisassa tuo pitkät kohtalaisen tekniset polkuosuudet. Ylämäkiä ei kamalasti ole, mutta ei niin ikään alamäkiäkään. Palautumaan ei siis pääse ennen kuin maalissa, jos hiukan menee ylittämään suorituskyvyn rajat.

Lähdin kisaan Croc täysjoustolla. Rata on sen verran möykkyinen, että täysjousto helpottaa selvästi ajamista. Myös kisan ratkaisut tapahtuvat monesti juuri niissä epätasaisimmissa kohdissa, joten niille kannattaa satsata.

Kisa lähti liikkeelle reippaasti. Ensimmäisellä polulla pidin hyvää vauhtia ja porukka hiukan harveni. Toiselle polkuosuudelle, joka on monesti ollut ratkaisevassa asemassa Färm otti vetopaikan. Färm veteli hyvää kyytiä ja hänen perässään ollut Kuitto joutui jättämään hiukan rakoa. Olin Kuiton perässä ja sain hetken etsiä ohituspaikkaa kunnes sain runtattua ohi puskan puolelta ja pääsin Färmin kantaan. Polun jälkeen olimme kaksin, mutta seuraavalla tiellä Visuri tuli vielä kantaan.

VastarantaJukka2EvocMTB

Polut alkoivat kuitenkin pian uudestaan ja Färmi jatkoi hyvää kyytiä. Kierroksen puolessa välissä pahin rytinä vähenee ja tulee lyhyitä pieniä nousuja. Otin niihin vetovuoron ja Färm sekä Visuri alkoivat hiukan jäämään. Ajoimme silti vielä yhdessä tai hiukan erikseen aika pitkään kunnes kierroksen lopussa Färm oli jäänyt puolisen minuuttia ja Visuri reilusti enemmän. Toisella kierroksella ero alkoi kasvamaan reilusti taakse sitä ollessa kymppi maaliin jo liki kolme minuuttia. Färm oli kärsinyt vatsavaivoista ja tämän takia meno oli hyytynyt. Lopulta Antti Kuitto ajoi toiseksi ja kolmantena maaliin saapui Samuli Visuri.

On ollut mukava avata kausi kahdella voitolla. Se antaa mukavaa rauhaa tekemiseen, kun tietää jo, ettei 2018 kaudesta tullut tyhjä kausi.

Kisat jatkuvat seuraavana viikonloppuna Hämeenlinnassa Aulanko-MTB:ssä. Siellä on vaihteleva rata ja Aulangon seutu muutenkin silmää hivelevää, jos auringonpaiste pitää pintansa.

-Jukka Vastaranta

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri