Vastaranta: Korkeakangas-XCO Valkeakoskella

Kuva: Ilkka Lamminsivu

Kuva: Ilkka Lamminsivu

Menneenä lauantaina kisattiin legendaarisella korkeakankaan hiihtostadionilla maastopyöräilyn olympiamatkan Suomi-cupin kolmas osakilpailu.

Menneet viikot ovat olleet todella kuivia ja rata olikin nopeassa kunnossa. Haastetta tarjosivat suuret korkeuserot ja tekniset laskut. Korkeakankaan rata on yksi hienoimmista ja tälle vuodelle rataa oli vielä hiottu hiukan lajin uutta trendiä kohden lyhentäen hiukan muutamaa nousua. Näin rata oli nyt vauhdikkaampi, kun nousut jaksoi tykittää ylös. Monen vuoden kisaaminen ja ihmisten kulkeminen radalla on myös hiukan kuluttanut rataa ja näin esiin on noussut enemmän kiviä ja juuria. Valitsinkin tänä vuonne edellisvuodesta poiketen alleni täysjouston Crocilta. Minulla ajossa oleva Croc painaa alle 9.5 kiloa, joten nousuissakaan painon puolesta ei anna kamalasti tasoitusta jäykkperille. Radan nousut ovat myös melko röykkyisiä, joten ne tulee ajettua jousitus aktiivisena, jolloin siitä on jopa hyötyä. Laskuissa jousitus antaa tietenkin suuren edun.

VastarantaJukka2ValkeakoskiXCOIlkkaLamminisivuKuva: Ilkka Lamminsivu

Kisa lähti liikkeelle vauhdikkaasti. Olin suunnitellut iskeväni heti startista ja katsoa kuinka vauhti riittää. Toukokuun alussa olleissa kisoissa iskuni eivät olleet vielä kovin vahvoja vaikka ne silloin voittoihin johtivatkin. Sairasteluista johtunut neljän viikon tauko hiukan huolestutti myös mieltä. Alun iskuni oli kuitenkin hyvä ja osoitus siitä, että kunto oli mennyt eteenpäin. Sain tehtyä heti pientä rakoa kanssakilpailijoihin ja ero kasvoi melko tasaisesti kisan loppuun saakka lopulta ollessa reilut neljä minuuttia.

Nyt on edessä taas hiukan harjoittelua sillä seuraava kisa on Tahko-MTB kesäkuun lopussa. Se on Suomen suurin maastopyöräilykilpailu, joka kerää yli 2000 kisaajaa vuosittain.

-Jukka Vastaranta

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri