Vastaranta: Jämi84

Eilen poljettiin Jämi 84 toista kertaa uudella radalla.

Jämin rata on varsin nopea ja kisasta mielenkiintoisen tekee se, että ryhmä pysyy paremmin kasassa, kuin normaaleissa suomalaisissa maratooneissa. Kisa on siis maastokisa, mutta siihen mahtuu mukaan vaikutteita maantiepyöräilystä.

Rata oli tänä vuonna erittäin kuiva. Kuivuus oli pehmittänyt monia hietikoita ja monessa kohdassa saikin mennä hiukan ilman kontrollia pehmeän hiekan heitellessä pyörää minne sattuu. Muutama nousukin oli pehmeässä kunnossa, joten linjavalinnat olivat tärkeässä roolissa. Kuivuuteen kun lisää vielä muutamat soratiet, joita oli lanattu tai soritettu tuoreella soralla, sekä todella kovan tuulen, niin kisan olosuhteita voi sanoa jo rankoiksi.

Kalustokseni olin valinnut Croc jäykkäperän. Jämin rata on vauhdikas, eikä sisällä liian pitkiä röykkyosuuksia, joten jäykkä on nopea valinta. Toisaalta ajoin aivan samalla pyörällä renkaatkin mukaan lukien Liedon SM-kisoissa, joissa röykkyä riitti. Jäykkä pyöräni on siis hiukan suosikkinikin.

VastarantaJukkaPyora

Kisa lähti liikkeelle mukavasti. Heti alusta asti alettiin pitämään hyvää matkavauhtia. Polkupätkät ja nousut harvensivat pikkuhiljaa porukkaa. Kärkiporukassa tehtiin töitä mukavasti vuorovedolla ja matka taittui vauhdikkaasti. Mikko Järvinen piti sitkeän tasaista vetoa päällä Jämin päässä olleet nousut ja niiden jälkeen meitä oli enää vain neljä. Minä, Mikko Järvinen, Alges Maasikmets ja Mikhail Utkin. Veto jatkui tasaisena ja matka taittui hyvää kyytiä. Tasaista vuorovetoa ajettaessa alkaa aina miettimään oman jalan tilaa ja iskuihin ei ole monesti matkan rasittamilla jaloilla haluja. Tuulikin teki sen, että oli viisainta tehdä matkaa porukalla, sillä yksin samaa vauhtia ei olisi pystynyt pitämään. Vatulan jälkeen maaliin ollessa kymmenen kilometriä tuuli kääntyi vihdoin myötäiseksi. Tein yhdessä nousussa terävän iskun saaden perääni Maasikmetsin ja Utkinin. Seuraavassa nousussa tein uuden iskun ja vain Maasikmets pystyi seuraaman. Ajoimme hänen kanssa täyttä höyryä viimeiselle kilometrille vuorovedolla. Tein viimeisen iskuni viimeisen kilometrin alkupuolella ja sain karistettua Maasikmetsin ennen kiriä. Näin pystyin ajamaan maalisuoran rauhassa toiseen voittooni Jämillä.

Kisan tulokset, neljä nopeinta kuskia ikään katsomatta:

1. Jukka Vastaranta
2. Alges Maasikmets
3. Mikhail Utkin
4. Mikko Järvinen

-Jukka Vastaranta

Jämi84 MTB:n kaikki tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri