Vastaranta: SM-maraton Tampereella

Tampereen Lamminpäässä ajettiin sunnuntaina 16.9. Maastopyöräilyn maratonmatkan Suomenmestaruudesta.

Lamminpään rata on yksi Suomen hienoimpia ja se sisältää hieman enemmän nousua, kuin moni muu maamme rata. Muuten rata on hienoa harjupolkua ja nopeapintaista latupohjaa. Itse pidän radasta kovasti sen vaihtelevuudesta johtuen. Rata oli ollut koko kesän todella kuiva ja nopea, mutta ennen kisaa sade oli kastellut radan ihan kunnolla ja pehmittänyt pintaa hiukan ja kostea maasto piti huolen siitä, että juuret pysyivät liukkaina koko kisan ajan. Oli siis odotettavissa kova kisa.

Kalustona minulla oli Crocin jäykkäperäinen pyörä Foxin keulalla. Keulan olin juuri menneellä viikolla huollattanut R-Techissä Tampereella, jotta se olisi herkimmillään. Renkaiksi olin valinnut keveintä ja rullaavinta, mitä kotoa löytyy.

VastarantaJukkaSMMaraton

Kisa lähti maltillisesti liikkeelle ja porukka pysyikin suurena ensimmäisen kympin. Sen jälkeen pidin toisen kympin tasaista vauhtia yllä radan polkuosuudella ja porukka supistui melko pieneksi. Ensimmäisen kierroksen lopussa olevissa nousuissa kiristin hiukan lisää ja mukaan tuli vain Ojala ja Kangaskokko. Ajoimme yhdessä toisen kierroksen puoleen väliin, kunnes yhdessä jyrkimmistä nousuista kuulin Ojalan polkimen aukeavan ja sain parin sekunnin kaulan. Pidin tiukkaa vauhtia seuraavan kilometrin kunnes Ojala saavutti minut. Iskin kuitenkin heti uudestaan ja sen jälkeen ero alkoi kasvamaan. Ero kasvoi tasaisesti loppuun saakka ja sain ajaa voittoon Ojalan tullessa toiseksi ja Kangaskokko kolmanneksi.

Oli hieno ajaa voittoon kotiradalla. Nyt on kisailut Suomessa tältä kaudelta kisailtu ja saldona on Suomen XCO-Cupin voitto ja Suomenmestaruudet sekä Olympia-, että maratonmatkalta. Ei olisi siis paljoa paremmin voinut mennä. Nyt ei tarvitse miettiä minkä paidan laittaa päällensä kisoihin. Tuleva vuosi ajetaan Suomenmestarin siniristilippupaidalla.

-Jukka Vastaranta

Tulokset

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri