Vastaranta: Hevoskuurimaisempaa menoa

{jcomments on}Yksi kaikkien aikojen suomalaispyöräilijöistä Jukka Vastaranta aloittaa Hevoskuurin uutena blogistina. Lue Jukan ensimmäinen kirjoitus.

Yksi kaikkien aikojen suomalaispyöräilijöistä Jukka Vastaranta aloittaa Hevoskuurin uutena blogistina. Lue Jukan ensimmäinen kirjoitus.

Blogeja on tullut kirjoiteltua useillekin sivuille. Kaikki sai alkunsa jo noin 15 vuotta sitten, kun kirjoitin kisatarinoita silloin pinnalla olleen edelläkävijän Rocsportin sivulle. Aikaa on vierähtänyt siitä jo aika paljon, mutta kuvio on edelleen sama vaikka naamassa on arpia enemmän. Kisoissa käydään ja niistä koitetaan kertoa mahdollisimman suurelle joukolle kiinnostuneita. Blogihistoriani on ollut aika värikäs johtuen tapahtumarikkaasta urastani. Välillä ei ole ollut aivan helppoa vaikka tie maailman huipulle näyttikin välillä aika lyhyeltä. Maantie urani loppuvaiheessa blogini vaikutti jo enemmän terveyteen liityvältä keskustelupalstalta, sitten oltiin monta vuotta aivan hissukseen ja viimeisimmässä tarinassa yritettiin hehkuttaa Olympia-aatetta.

Vuosien varrella olen tehnyt monia lajeja. Mukana on ollut hiihtoa, maantiepyöräilyä, maastopyöräilyn Olympia matkaa, sekä maratonia. Kevät tuli oltua Gran Fondo kuski Italiassa ja nyt taas koitetaan olla maratonin erikoismies suurilla vuorilla. Vaihtelu lajien välillä on ollut se minun juttu aina, mistä on ollut ehkä hyötyä kuin myös haittaa. Hyöty on varmasti ollut se, että aina on ollut mielenkiintoista tehdä jotain uutta. En ole kuitenkaan saanut asetettua itseäni oikein minnekään ja vieläkin 28 vuoden ikäisenä haen kokemusta ja suurin osa kilpailuista ajetaan minulle uusilla radoilla. Toisaalta voin pitää sitä suurena rikkautena, että olen saanut yrittää voittaa massakirin Pro-Tour tasolla Rabobankin tehdessä junan vuokseni ja ollessani tiimin kirimies. Nyt taas valloitetaan vuoria ihan hyvällä menestyksellä vaikka nuorempana minulle sanottiin, etten pääse niistä edes maantiepyörällä yli. Ehkä laaja kokemus alkaa jossain vaiheessa tuottamaan tulosta ja pääsisin tavoitteisiini. Tavoitteet vaan aina karkaavat käsistä. Ei siksi ettei niitä saavuttaisi, vaan siksi ettei mikään tavoite ole ikinä riittävä ja sen saavutettuaan tai sen tullessa mahdolliseksi halutaan taas jotain suurempaa.

Korkeammalle pyrkiminen on ajanut minut aina välillä aika ahtaalle. Nyt olen kuitenkin saavuttanut ihan kelpo tason maratoneissa ja kolmen joukkoon ajan aika varmasti normaalina päivänä ja kymppisakista tippumiseen vaaditaan kaluston tai miehen rikkoutumista. Taso ei kuitenkaan tyydytä tiimejä, joten ei oikein itseänikään. Voittoja tarvitaan, mutta voitot ei tule helpolla. Itse en ole ehkä lahjakkain kaveri näihin hommiin. Minun on aina tarvinnut turvautua hevoskuureihin. Suuriin nälkäisiin vuoristopäiviin joilta ammennetaan se viimeinen terä. Minusta tuntuu, että nyt ainakin olen päässyt valottamaan seikkailuitani oikealle sivustolle ja tänne alkaa tulemaan tarinaa kovista reissuista joita saan varmasti vielä muutaman tiristettyä ulos jo aika pahasti väsyneestä miehestä.

-Jukka

Vastarantalamainos

Medilaser silmalogo jukkaala

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri