Vastaranta: Medilaser-Specialized toimintaviikko

Medilaser-Specialized koolla.

Medilaser-Specialized koolla.

Talven ollessa parhaillaan olen tuntenut jo itseni enemmän hiihtäjäksi kuin pyöräilijäksi. Pyöräilystä ja kauden lähestymisestä minua kuitenkin muistutti Medilaser-Specialized MTB-Teamin julkistamistilaisuus, joka järjestettiin varsin arvokkaissa puitteissa Helsingissä. Tilaisuus oli onnistunut ja oli hieno nähdä kuinka hyvin tiimin tukijat Medilaser ja Lyyti olivat panostaneet tapahtumaan. Lisää urheilijankin panostus halukkuutta merkittävästi, kun huomaa muidenkin olevan täysillä mukana.

Viikko huipentui tiimimme ja seuramme yhteiseen leiriin. Ohjelmassa oli treeniä ajaen tai hiihtäen. Lenkin jälkeen kuuntelimme Fastia edustavan entisen triathlonhuipun Tom Söderdahlin oppeja ravinnosta. Kaikki oppivat varmasti jotain uutta ja ainakin tuli selväksi, ettei mitä vain kannata suuhunsa pistää. Pitkään huipulle pyrkineet urheiljat vastaavat useasti kysymykseen mitä he syövät, että ihan normaalia ruokaa. Normaali ravitsemus terminä voi sisältää kuitenkin hyvin monia erilaisia ruokailu tottumuksia nakkikioskilta jokaisen suupalan punnitukseen riippuen keneltä kysyy. Urheilijan pitäisi olla hyvin lähellä tuota punnitus päätä.

Fastin mielenkiintoisen luennon jälkeen minulla oli ohjelma numero. Olin ensimmäistä kertaa elämässäni jumppamaikka. Vedin koko sakille kahvakuula treenin. Olen voimaillut kuulalla nyt jo jonkin aikaa ja todennut sen mielenkiintoiseksi välineeksi. Kuulalla treenaaminen on hyvä lisä muuhun harjoitteluun, mutta ei kuitenkaan kannata pyrkiä olemaan siinä Suomenmestari.

Päivä huipentui kunnon ruokailuun ja saunaan. Koska avanto oli mukavasti auki niin sain pidetty avantouintiputkeni päällä. Putkesta muodostui neljän illan mittainen, joten voin sanoa olevani hiukan koukkuun jäänyt avantouimari.

Päivä oli siis onnistunut niin kuin oli koko viikko. Nyt näyttää hyvältä maastopyöräilyssä. Tuntuu, että uusi tiimi on innostanut monia ja toimintaa on saatu aikaiseksi. Ihan kuin moni lajista välittävä kaveri olisi nyt tullut jostain esiin ja suuri joukko haluaa nostaa lajin tulevaisuutta. Se on hieno juttu! Pitää itsekin satsata entistä enemmän.

medilasertalliTalli esittelytilaisuudessa Helsingissä. Kuva: Hevoskuuri.fi

Lyyti.com

Kuuntele uusin Latu Podcast

Blogisti Jukka Vastaranta

JukkaEsittelykuva

Jukka Vastaranta on maantieajon nuorten MM-hopeamitalisti ja ajanut Rabobankin ammatilaistallissa Protour-tasolla. Viime vuosina Jukka on keskittynyt maastopyöräilyyn. Vuonna 2011 hän saavutti maratonmatkoilla EM-hopeaa ja MM-kilpailuissa 2014 viidennen sijan. Tällä hetkellä hän edustaa suomalaista Croc Sports tiimiä.

ulvang banneri